Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Postul celor 6 zile dupa Ramadan in luna Shawal

Go down 
AuthorMessage
khadijah

avatar

Numarul mesajelor : 67
Data de inscriere : 2009-06-18
Varsta : 38
Localizare : Alexandria , Egypt

PostSubject: Postul celor 6 zile dupa Ramadan in luna Shawal   Sat Sep 26, 2009 11:38 am

Salam alekom warahmatullahi wa barakatu ,
M-am gandit ca va fi folositor sa amintim despre cele 6 zile de post din luna Shawal. Am descoperit zile acestea ca multa lume nu stia despre acest post, nu i-au dat importanta sau nu ii stiau semnificatia .Am incercat sa gasesc pe site-urile islamice o explicatie cat mai simpla sau corecta a semnificatiei celor 6 zile de post din luna Shawal. Iata mai jos traducerea :

Postul celor 6 zile din luna Shawal dupa postul obligatoriu al lunii Ramadan este Sunnah . Este recomandat pentru musulmani sa posteasca cele 6 zile din Shawal pentru ca in acest post se regasesc mari virtuti si imensa recompensa.Oricine posteste aceste 6 zile i se da o rasplata ca si cum ar fi postit tot anul , asa cum a fost spus in Haditurile Profetului ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui ) . Abu Ayyoob ( fie ca Allah sa fie multumit de el) a relatat ca Mesagerul lui Allah ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui ) a zis : "Oricine posteste in luna Ramadan si il urmeaza cu inca 6 zile de Shawwaal , va fi ca si cum a postit pentru toata viata " ( narata by Musilm, Abu Dawwod , al Tirmidhi, Al-Nisaa'i and Ibn Maajah ).

Profetul( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui ) a explicat acest lucru cand a zis : " Oricine posteste timp de 6 zile dupa Sarbatoarea al Fitr a incheiat anul : ( oricine face o fapta buna ( hasannah ) va avea 10 asemeni ei ) " .
Potrivit altei relatari " Allah a facut pentru fiecare fapta buna 10 asemeni ei , deci o luna este ca si cum ai postit 10 luni , si postul celor 6 zile completeaza anul " . ( al-Nisaa'i and Ibn Maajah . vezi si Saheeh al Targheeb wa'l Tarheeb , 1/421 ) .
A fost relatat si de Ibn Khuzaymah dupa cum urmeaza : "A posti in luna Ramadan iti aduce recompensa a 10 luni asemeni ei , si a posti pentru 6 zile iti aduce recompensa a 2 luni , si asa se implineste anul ca si cum ai fi postit pe tot parcursul lui "

Un alt important beneficiu al postului celor 6 zile din Shawwaal este pentru a recupera in cazul in care a existat vreun scurtcircuit in postul obligatoriu al lunii Ramadan, pentru ca suntem supusi cu totii pacatelor si se intampla sa intrerupem postul , acest lucru avand un efect negativ in ceea ce priveste postul.In Ziua Invierii , faptele noastre vor fi luate sa acopere orice scurtcircuit survenit in faptele obligatorii , asa cum Profetul ( pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui ) a zis : " Primul lucru pentru care oamenii vor fi chemati la socoteala in Ziua Invierii va fi rugaciunea lor ( salaah ) . Domnul nostru va zice ingerilor - desi El stie cel mai bine - cercetati la rugaciunea sclavului meu , daca este completa sau incompleta. Daca este perfecta , va fi inregistrata ca perfecta si daca lipseste ceva , El va spune , cercetati si vedeti daca sclavul meu a facut rugaciuni voluntare ( naafil ) . Daca a facut cateva rugaciuni voluntare , Allah va spune , completati actiunile obligatorii ale sclavului meu din cele pe care le-a facut voluntar. Apoi toate actiunile lui vor fi tratate intr-o maniera similara ". ( narat de Abu Dawood ) .
Sper ca traducerea facuta sa fi cuprins si sa fi explicitat corect intelesul acestor Hadithuri. Daca cineva doreste si are completari va rog sa le impartasiti cu noi.Allah este cel ce stie cel mai bine !


Sursa : http://www.sydneymuslimyouth.com

_________________
"La ilaha illa Allah wa-Muhammad rasul Allah"
www.romaniangatetoegypt.forumgratuit.ro
Back to top Go down
http://www.romaniangatetoegypt.forumgratuit.ro
 
Postul celor 6 zile dupa Ramadan in luna Shawal
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Sa studiem Islamul in fiecare zi / Let's study Islam every day-
Jump to: