Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Adevarul despre" posedarea de diavol"

Go down 
AuthorMessage
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Adevarul despre" posedarea de diavol"   Sat Oct 17, 2009 6:14 am


 • Assalamu Aleikum
 • Acest fenomen este aproape omniprezent in toate culturile lumii,si in unele chiar face part din credinta lor,si acest fapt s-a raspindit din doua motive:
 • 1.Ignoranta oamenilor de rand
 • 2.manipularea celor care o detin,adica ghicitori sau preoti,sau oameni ai religiei.
 • Conform acestui fenomen se zvoneste ca demonii( nu djjinii, pentru ca nu toti djjinii sunt rai si necredincioisi,Coranul ne anunta ca unii djjini sunt musulmani ca si noi , si alti sunt necredinciosi din toate religiile, in Surat Al-djjini:"Spune: "Mi-a fost revelat mie cã o ceatã de djinni au ascultat si apoi au zis: "Noi am auzit un Coran minunat") influenteaza si afecteaza vietile oamenilor_in afrara de soptire spre ispita( Waswasah)_,ba chiar pot ucide oamenii.
 • Acest fenomen se numeste" posedare de diavol", iar in limba araba se mai numeste _metaforic_ imbracare referindu-se la cat de aproape poate fi un demon de om ca si imbracaminte pentru el.
 • Deci exista o relatie intre om si djjini indiferent de natura acesteia,dar inrebarea cheia care este realitatea acestei relatii?.
 • Coranul ne spune foarte clar si limpede, si fara nici un dubiu ca aceasta relatie consta numai si numai in "soptirea spre rau sau spre ispita,si desore care a specificat chiar Iblis cand a refuzat sa prosterneze in fata lui Adam :"„Doamne, pentru cã m-ai dus în rãtãcire, le voi împodobi lor [lucrurile de] pe pãmânt si-i voi duce pe ei toti în rãtãcire",si cum ne spune Coranul in Surat Ssad:"A zis [Iblis]: “Pe puterea Ta [jur]! Eu îi voi duce în ispitã pe toti",deci esenta relatiei este "ispita".
 • Ce inseamna ispita?.Ispita este de fapt indemnarea la ratacire(Ddlal) exact cum spune Iblis :"Eu îi voi duce în ispitã pe toti", adica in araba "لأُضِلَّنَّهُمْ",si ispita este cea mai acuta forma de ratacire.
 • Iblis si demonii ispitesc oamenii prin soptire asa cum ne spune Coranul in mai multe Surate:
 • 1.Al-Aaraf:"Dar seitan i-a ispitit(soptit), voind sã le arate goliciunile care le fuseserã ascunse, zicând: “Domnul vostru nu v-a oprit de la acest pom decât pentru ca voi sã nu deveniþi îngeri si sã nu fiti nemuritori".
 • 2.Ttaha:"Si l-a ispitit(soptit) pe el seitan, zicându-i: „O, Adam, vrei tu sã-ti arãt pomul vesniciei si împãrãtia care nu piere?”
 • 3.Al-Nas:"Care sopteste în piepturile oamenilor".
 • Aceste Ayate evidentiaza  natura relatiei (om-Iblis).
 • Mai apare o inrebare;cum soptesc (Iblis si demonii lui) ,si raspunsul este tot in Coran care ne relateaza modul lor de soptire si ispitire,si aceste sunt prin impodobirea si infolrirea si infrumusetirea faptelor omaenilor.
 • In Surat Al-Hijr:"Doamne, pentru cã m-ai dus în rãtãcire, le voi împodobi lor [lucrurile de] pe pãmânt",si in Surat Al-Anaam:"Si de s-ar fi rugat ei, când i-a ajuns asprimea Noastrã! Însã inimile lor s-au împietrit si Seitan le-a împodobit ceea ce fãceau ei".
 • Unii musulmani afirma exitentei posedarii argumentind cu Ayat 275din Surat Al_Baqara:"Cei care mãnâncã din camãtã nu se vor ridica [în Ziua de Apoi] decât asa cum se poticneste cel atins de Seitan ", raspunsul la acest argument:
 • 1.Se stie ca Coranul este in limba araba, si a folosit acelasi stil de exprimare cu toate ca este mult mai elevat si purenic in exprimare,si expresii folosite sunt din acelasi vocabular ,si arabii cei care au pus si au folosit aceasta limba se exprimeau la fel , si aceata expresie"se poticneste cel atins de Seitan" se foloseste pentru a arata modul de comportament a unui om in stare de nebunie, si aceste sunt des intilnite in literatura araba perioadei premergatoare a aparitiei islamului.
 • 2.A criticat Imamul "Al-Razi" interpretul faimos al Coranului in cartea lui" Al-Tafsir Al-Kabir spunind:"A spus Al-Djibaai:"Oamenii se scoala ca si cum ar fi atins de Seitan pentru ca sunt de adevarate atinsi de Seitan din cauza camatie", dar el aici greseste pentru ca Seitan nu are nici o putere asupra omului din mai multe motive;
 • 1.Conform Ayatului din Surat Ibrahim:"Si nu am nici o putere asupra voastra, doar v-am ispitit si ati acceptat".
 • 2.Natura lor este diferita de a noastra, noi suntem din lut si el este din foc, deci nu ne potrivim ca sa ne posede.
 • 3.Daca el ar fi avut puterea asupra noastra asta inseamna ca poate sa faca miracole care sunt de fapt dovezi ale profetilor ca sunt trimisi,si aceasta este o critica aspra in defavoarea profetilor
 • 4.Si daca ar fi posibil acest lucru de ce nu ne ucide si asa scapa de noi ca  rivali?,sau sa ne fure averile, sau sa ne rapeasca femeile?,sau chiar sa ne ia mintile?".Asta este parerea luiAl-Razi _Rahimahu Allah_.
 • Deci atingere de diavol sau seitan este de fapt metaforica si nu adevarata , si drept dovada ceea ce a zis profetul Ayub cum ne spune Coran in Surat Sad:"Adu-ti aminte de robul Nostru Iov, care a strigat cãtre Domnul sãu: “Seitan m-a atins pe mine cu nenorocire si cu suferintã”.
 • Concluzia nu exista nici un fel de posedare, si tot ce se arata ca sunt cazuri de posedare nu sunt decat povesti de gen S.F sau scenarii de tip Holywoodian... :)
 • >>>urmeaza<<< 


Last edited by salim on Tue Oct 20, 2009 12:07 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Adevarul despre" posedarea de diavol"   Sat Oct 17, 2009 6:55 am

Salam Alaykum,

totusi de ce acesti oameni se manifesta ca si cand ar fi fost posedati de o forta exterioara lor? Nu sunt atinsi de nebunie, ca poti face diferentele usor. Cand eram studenta la Teologie am ascultat cateva casete cu oameni pe care in mediul crestin - ortodox ii numeam "posedati de diavol". Sunt lucruri infioratoare. Oameni cu un comportament aparent normal pana atunci, brusc urlau ca animalele si spuneau lucruri infioratoare. In plus, prin excursiile pe care le-am facut de-a lungul anilor l manastirile montane din Romania am avut ocaziia de a vedea cu proprii mei ochi acesti oameni. Se manifesta diferit de asa zisii "nebuni" patologici. Intrebarea mea este: ce se intampla de fapt, in realitate cu acesti oameni?
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Adevarul despre" posedarea de diavol"   Sat Oct 17, 2009 7:22 am

 • ِAssalamu Aleikum.
Sora mea,Admin crede ma ca si eu am vazut ba chiar am asistat la asemenea cazuri, si chiar un caz cu un var de al meu care se pretindea ca este posedat de diavol, si nu a fost decat o tulburare psihica din cauza nereustei si esecului lui in viata.Si dupa ce s-a casatorit nu a mai aparut starea aceea.Daca analizezi viata fiecarui caz in parte iti dai seama ca este vorba de o tulburare de un tip psihic sau altu, nu sunt expert nici psiholog dar nu am vazut nici un caz care sa merite si sa dovedeasca ca este o posedare de diavol.In orice caz mintea si sufletul omului este foarte fragil si usor destructibil.Hai sa mai spun o intamplare_si nu este de laudat_, acum vreo 25 de ani cand eram mai tanar si pus pe sutii, am avut o carte in limba araba" Soarele Cunoasterii Mari" in care explica si descria multe aspecte din acest fenomen, si intr-o seara in camin udne locuiam in timpul studentiei , si in prezenta prietenilor si a colegilor romani i-am propus sa facem o sedinta de spiritism, mentionez ca habar n-aveam de nici o iota despre acest subiect, si am inceput procedurea, si chiar multi dintre prietenii si colegii au confirmat prezenta unor spirite...dar in sinea mea radeam ca nici nu stiam ce rosteam,vreau sa spun ca starea psihica te inspira si te face sa crezi ceea ce nu este real.Si urmatoarele topice voi explica mai multe_In Shaa Allah_.


Last edited by salim on Sun Oct 18, 2009 7:51 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Adevarul despre" posedarea de diavol"   Sat Oct 17, 2009 7:50 am

Inshaalah, frate Salim, asteptam continuarea!

Jazach allah Khayran
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Adevarul despre" posedarea de diavol"   Mon Oct 19, 2009 6:27 am


 • ِAssakmu Aleikum
 • Dupa cum s-vazut  Coranul afirma o singura influenta a Iblisului si a demonoilor lui asupra omului ,si aceea este "soptire spre ratacire" (Waswasah), dar poate vine cineva si spune :stati domnilor putin mai este Hadisul ca a2a sursa de legislatie a islamului. Pentru a raspunde voi introduce urmatoarea explicatie:argumentele si dovezile in legislatia islamica sunt de doua tipuri:1.Certe decisive, si acestea sunt tot de doua tipuri;certe ca surse,  adica ,Coranul de exemplu si tot ce contine (Ayate) reprezinta certitudinea sursei ca fiind de la Allah,si sau certe ca texte,adica textul nu poate fi interpretat decat intr-o singura forma, si nu poate avea mai multe sensuri,ca de exemplu  in Surat Al-Ikhlas Spune Allah(SWT): "Spune :El este Allah,Cel Unic"!,aceasta expresie are un singur sens  si numai unu si acela e: Allah este unic.
 • 2.Incerte nedecisive,si aceste sunt tot de doua feluri:incerte ca sursa,adica nu este sigur ca a rostit-o profetul Mohammad(ASW), pentru ca Coranul este cert ca fiind de la Allah, si nu poate fi incert ca sursa , dar Hadisuri(Alssunah) pot sa fie incerte ca fiind de la profetul Mohammad;si sau incerte ca text , adica pot sa fie interpretate in mai multe forme in functie de cuvintele si vocabularul folosit.
 • In stiinta Hadisului se stie ca orice Hadis este compus din doua chestiuni :(Sand) adica seria de naratori(adica cei care au relatat Hadisul de la unu la altul pana la profetul;si (Matan) adica continutul textului.
 • Acum "posedarea de diavol"  reprezinta o chestiune de credinta,fiind din cele nevazute(Ilmu Alghaib), si tot ce are legatura cu credinta trebuie sa fie cert in cele doua feluri, adica" ca sursa si ca interpretare".
 • Toate Hadisurle ce au legatura cu acest subiect sunt de tipul incert ca sursa, si unele chiar si incerte ca interpretare; sa luam aceste Hadisuri si le analizam:Cel mai des Hadis prezentat ca dovada posedarii este cel cu femeia care o apuca criza si se dezbraca fara sa vrea si ii se vedea "A'ura",si a cerut de la profetul nostru sa se roage pentru ea sa scape de aceste crize, si i-a zis profetul nostru:Daca vrei sa rabzi si esti in Paradis, sau daca vrei ma rog la Allah sa te vindece, si i-a raspuns: atunci roage te la Allah sa nu ma dezbrac in timpul crizei,si s-a rugat sa nu se dezbrace".Acest Hadis nu ararta nici pe departe ca Iblis sau demonii lui pot poseda fiii lui Adam, in acest sens Al-Imam Al-Nawway a explicat acest Hadis ca fiind dovada ca cei care sunt in aceeasi stare de boala ajung in paradis, eu personal cred ca a fost vorba de "epilepsie".
 • 2.Al 2-lea Hadis este cel cu Maria si fiul ei"Issa" (Alaihi Alssalam),in care a zis profetul nostru:"Fiecare fiu de al lui Adam cand se naste il atinge Seitanul,si plinge in afara Mariei sa a fiului ei"...si acest Hadis nu ne arata si nici nu dovedeste ca exista posedare;de ce?,pentru ca primul rand a zis ca plinge cand il atinge si nu il poseda, si in al-2 lea rand a facut o exceptie, si asta inseamna ca toti ceilalati in afara de ce doi ii atinge Seitanul inclusiv profetii, si daca asta inseamna posedare,acest lucru  duce la  faputul ca si profetii sunt posedati, ceea ce contrazice adevarul si realitatea, chiar si ocrotirea lui Allah pentru profetii Lui, si nu uitam ca Allah a spus in Coran ca-l ocroteste pe profetul nostru Mohammad(AlaihiAssalatu wassalm) ,zice in Surat Al-Maida:"Trimisule! Vestese ceea ce t-a fost trimis de la Domnul tãu!Dacã nu o faci, înseamnã cã nu ai transmis mesajul Lui. Însã Allah te ocrotese de oameni i Allah nu cãlãuzeste pe necredinciosi".

  De observat si de remarcat faptul ca toate Hadisurile in legatura cu aceasta relatie intre Iblis si om scoate in evidenta relatia intre soti si sotii si putera lui de a-i desparti,Jaber relata un Hadis de la profetul nostru:"Cand sta Iblis pe tronul lui, si cheama pe demonii lui si ii intreba ce a facut fiecare pentru a-l aprobia langa el, si incepe fiecare sa spuna , eu am facut asa , si Iblis zice; nu ai facut nimic, vine altul si zice : iar eu am facut asa si asa,si Iblis zice:tot nu ai facut nimic, si vine unu si pune: eu nu l-am lasat pe barbatul pana nu s-a despartit de sotia lui, si zice Iblis razind:Da, tu vino mai aproabe".

  Acest Hadis arata clar unde este puterea Seitanului si ce poate sa faca pentru a strica viata oamenilor,si aceasta influenta asupra omului provine da la puterea lui de a inspira, soptind in sufletul omului: vezi mai prostule, sotia vecinului este mai frumoasa , sau mai subtire, sau mai bogata,sau ca are ochii mai frumosi ete...etc....etc, si sufletul uman este foarte dornic sa aiba ceea ce nu-i este in posesia , si sa se bucure de ceea ce nu este in miniile lui.

  Mai e si Hadisul cu profetul nostru cand a prins Seitanul si l-a legat, dar acesta nu da de inteles ca exista posedare, ba chiar invers fiind el prins si legat, si acest lucru a fost dat de Allah pentru profetul Lui, cum a fost data puterea profetului Suleiman(AlaihiAssalam) asupra djjinilor.

  >>>urmeaza<<<

Back to top Go down
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Adevarul despre" posedarea de diavol"   Tue Oct 20, 2009 4:14 am


 • Assalamu Aleikum
 • Mai sunt unii care zic ca niste interpreti au explicat Ayat:"nu se vor ridica [în Ziua de Apoi] decât asa cum se poticneste cel atins de Seitan " ca fiind posedarea de diavol,precum Al_Baghawy care a zis:"Se spune in limba araba:l-a atins Seitaul , si el este atins in cazul ca este nebun", observam ca a zis si el:"Se spune" , adica cum se exprimeau arabii.
 • Si  Imamul Ibn Katheer a spus in cartea lui despre acest verset:"Nu se scoala din morminelel lor decat ca niste atinsi de diavol, semaninid starea lor cu starea unor nebuni.
 • Adevarul ca Imamul Al_Qurtuby cel care a spus clar ca Seitnaul poate poesda omul chiar si sa-l inebuneasca.

  De retinut un  alt fapt in ceea ce priveste interpretarea  a"nu se vor ridica [în Ziua de Apoi] decât asa cum se poticneste cel atins de Seitan" si acela e ca arabii cu toate ca au o limba de exprimat foarte elevata si precisa ,totusi ei considereau orice lucru sau eveniment ,ba chiar si urat si ciudat este de natura diabilica, si considereau ca si poezie are un  seitan care  inspira pe poetii, si vaile si  uedurile sunt locuite de djjinii, si raporteau orice  lucru sau om iute si rapid si ciudat  la djjini.
   Coranul fiind in limba araba si a folosit expresii folosite de arabi ,  a utilizat acelasi mod exprimind uratenia pomul iadului"Zaquum" ,asa cum iese din Surat Assafat:"Si rodurile sale sunt ca niste capete de Seitani".
== Sfarsit==
Urmatorul topic va fi _In  Sha Allah_ despre "Magia si Iblis"
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Adevarul despre" posedarea de diavol"   

Back to top Go down
 
Adevarul despre" posedarea de diavol"
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Qur'an :: Tafsir-
Jump to: