Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Posedarea de diavol si vindecarea cu Coranul!!!

Go down 
AuthorMessage
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Posedarea de diavol si vindecarea cu Coranul!!!   Mon Oct 26, 2009 5:07 am


 • Assalamu Aleikum

 • Am promis ca o sa scriu despre"magia",dar in alte forume si sit-uri au fost discutii ca exista si vindecarea cu Coranul ceea ce confirma existenta posedarii!
  De aceea voi incerca sa lamuresc acest subiect. 
  Coranul fara nici o îndoiala vindeca si este in el leac ,dar oare acest leac vindeca si trateaza bolile de natura biologica,si mintala, sau si psihice?
  In Coran cuvantul vindecare a fost rostit si repetat de patru ori in patru Surate diferite, una a facut referire la miere de albine, si acesta este in Surat Al-Nahl:"Apoi mâncati din toate roadele si urmati cãile usoare ale Domnului vostru!” Din burtile lor iese o bãuturã cu felurite culori, încare este leac pentru oameni."
  Si trei in care se refera la Coran:
  1.In Surat Yunus:"O, oameni! V-a venit vouã îndemn de la Domnul vostru si tãmãduire pentru ceea ce este în piepturi , cãlãuzire si îndurare pentru dreptcredinciosi!
  2.In Surat Al Israa:"Noi pogorâm prin Coran ceea ce este tãmãduire si îndurare pentru drept credinciosi si nu face decât sã sporeascã pierderea celor nelegiuiti."
  3.In Surat Fusilat:"Dacă am fi făcut un Coran într-o limbă străină, ei ar fi spus: “Dacă versetele Sale ar fi fost lămurite..., însă aşa sunt într-o limbă străină, pe când el este arab.” Spune: “El este pentru cei care cred în călăuzire şi vindecare."
  In Surat Al-Nahl este clar ca este vorba de vindecarea bolilor organice pentru proprietatiile miraculoase ale mierii de albine,iar in celelalte surate este vorba de altceva ,voi transcribe interpretarile unui faimos interpret al Coranului “Ibn Ashour”:”vindecarea in Surat Al Israa este ca in Surat Baraa sau (Al Tawba):” apoi va tămădui piepturile credincioşilor”,vindecarea sau “tamaduirea in sensul adevar este inlaturarea bolilor si a durerilor,dar metaforic inseamna inlaturarea paganism;ui si a ratacirii si a tot ce raneste sufletul,si acest sens cel indicat aici,si piepturi aici inseamna suflete cum este de regula in limba araba”.
  In Surat Al Israa a mai adaugat si indurarea lui Allah, si vindecarea se refera la inlaturarea dogmelor gresite si a faptelor rele si a meteahnelor.
  Sensul general al Ayatei: Coranul in totalitatea este vindecarea I indurarea pentru cei credinciosi ,si pierderea pentru cei necredinciosi,pentru ca fiecare Ayat din Coran cu tot ce contine de comenzi si interziceri ,si povestile si exemple date indica indreptate si bunastare a celor credinciosi si oftica celor necredinciosi si continuarea lor in neindreptatire adica “kufr” ceea ce duce la cresterea urii in sufletelor lor si ca urmare cresterea pacatelor si continuarea lor in paganism, si acest lucru ii distanteaza de credinta adevarata, si este exact ca sensul in Surat Al-Tawba:” Ea adaugă o întinăciune întinăciunii celor care au boală în inimi şi mor în tăgadă.”.
  In Surat Fusilat :tot se refera la sensul metaforic al cuvantului “vindecare” ,adica inalturarea bolilor si este aici folosit simbolic pentru viziunea clara a lucrurilor si descoperirea adevarului exact cum se inlatura bolile aplicand tratamente,pentru ca “kufr” este ca o boala care duce sufletul la pierzanie.”
  Acesta este adevarul sens al vindecarii in Coran, dar asta nu inseamna ca Coranul nu are nici un efect asupra sufletelor oamenilor,pentru ca se relateaza multe Hadisuri ca multe versete din Coran au un efect enorm asupra sufletului chiar si asupra bolnavului organic….realitatea acestor vindecari se explica prin faptul ca sufletul omului este foarte usor influentabil si usor destructibil ,si factorul psihic joaca un rol foarte important in vindecarea bolnavului,ba chiar poate sa aiba un efect asupra bolnavului organic.
  Experiente au demonstrat ca starea psihica poate vindeca bolnavul ,si in multe tari occidentale sunt multe sanatorii psihice pentru asemenea vindecari, si s-a observat ca multi pacienti s-au vindecat ascultind si auzind vocea medicilor lor…..iar Coranul si fiind vorbele lui Allah este mai degraba mai efectos decat alte vorbe, si rezultatele sunt mai positive in vindecarea bolnavilor, bineinteles sa se exite increderea in Allah.  
  Iar problema posedarii de diavol nu a pomenit-o nici un companion sau unu dintre urmasii lor sau al urmasilor urmasilor lor.
  Pentru clarfiicarea acestui fapt trebuie sa intelegem ca bolile nervoase apar din cauza distrugerii unor celule nervoase sua cerebelare cum este epilepsie in care bolnavul sufera de niste crize lesinind si cazind la pamant si comportind intr-un mod foarte ciudat ,si mai sunt boli psihice si aceste sunt de a lungul anilor omenirii, si medici antici si vechi le-au observat si au incercat sa le vindece, istoria ne spune ca si medici musulmani au tratat asemenea boli fara sa curga la ciudatenil si diavol pentru vindecarea lor, precum faimosul medic musulman Avecina care a tratat un caz renumit in care bolnavul psihic avea impresia ca are un corp din sticla de asupra capului lui si i-a fost frica sa mearga pe strada sa nu se sparga pe capul lui, si alte cazuri si alti medici musulmani….iar tratarea cu ciudatenii despre care zic sarlatanii ca este vindecarea cu Coran s-a dovedit ca este o escrocarie si o sursa de venit pentru multi practicanti, si s-a constat ca multi bolbavi(posedati) au murit sub efectul loviturii si altor metode folosite pentru inlaturarea si scoaterea diavolului.
  In conferinta sustinuta in Abu Dabii si intitulata”Vindecarea cu Coranul intre religia si medicina” a fost abordata metoda vindecarii cu lovirea bolnavului sau sugrumarea lui fapte care au dus la omorarea bolnavilor, si au clarificat ca aceasta metoda de vindecare a fost prost si exagerat inteleasa dupa Imamul Ibn Taimieh.
  Medicii precum si sheikhii au aratat indignarea lor fata de asemenea proceduri, si au dovedit ca aceste metode nu le-a folosit sau le-a practicat profetul nostru (Alaihi Assalatu Wassalam), si Ibn Taimieh este un om mai si greseste.
  Participantii la aceea conferinta au condamnat pe cei care pretend ca vindeca cu Coranul pentru urmatoarele motive:
  1.pretinderea lor ca stiu cele nevazute(Elm Alghaib) insprinind in mintea bolnavului ca este posedat sau deocheat sau alte minuni .
  2.luarea banilor oamenilor fara nici un drept,adica “Battel”
  3.nerespectarea legilor islamice si a virtutilor, si neaplicand comportamentul corect al islamului cerind niste obiecte total ciudate precum un soricel orfan,sau cioara culorata, sau un iepure negru, sau orice urma de pe bolnav(un fir de par, o bucata de uhghie….etc). 
  Tot ce a fost in timpul profetului este cazul femeii care se dezbraca si cererea ei sa nu se dezbrace cand o apuca cizele, dupa ce a preferat sa ramana bolnava ca sa intre in paradis…in cazul ei nu i-a zis profetul ca esti posedata de diavol, si nici nu s-a folosit de profetia sa ca sa-l scaoata pe diavol din corpul femeii cu toate ca avea aceste puetri_daca exista fenomenul de posedare!_,si nu este logic si normal daca ea a fost posedata de diavol s-o lase profetul ca o jucarie in manile diavolului sa faca din ea ce vrea el.
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Posedarea de diavol si vindecarea cu Coranul!!!   Mon Oct 26, 2009 3:22 pm

Salam Alaykum,

subiectul este foarte interesant, mai ales ca mi-a clarificat ceva nedumeriri avute mai inainte. Poti detalia, frate, ultimul caz citat, cel al femeii si ce anume i-a zis Profetul ( pacea si binecuvintarea fie asupra lui )?
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Posedarea de diavol si vindecarea cu Coranul!!!   Tue Oct 27, 2009 12:46 am

Admin wrote:
Salam Alaykum,

subiectul este foarte interesant, mai ales ca mi-a clarificat ceva nedumeriri avute mai inainte. Poti detalia, frate, ultimul caz citat, cel al femeii si ce anume i-a zis Profetul ( pacea si binecuvintarea fie asupra lui )?

Waaleikum Assalam
Cazul femeii : a venit o femeie la profetul nostru Mohammad (Alaihi Assalatu wassalm) si- i s-a plins ca o apuca crize sub care isi pierde constiinta si lesina si nu stie ce face, si in timpul crizelor datorita agitatiilor se dezbraca fara sa vrea si ii se vedea trupul, si i-a cerut profetului sa se roage la Allah ca s-o vindece, iar profetul i-a raspuns:vrei sa ramai cu aceste crize si intri in paradis_ca rasplata pentru durerile si chinul_,sau daca vrei ma rog la Allah si te vindeca, la care ea zice: Atunci roaga-te la Allah ca sa nu ma dezvelesc sa nu se vada trupul meu."
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Posedarea de diavol si vindecarea cu Coranul!!!   

Back to top Go down
 
Posedarea de diavol si vindecarea cu Coranul!!!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Qur'an :: Tafsir-
Jump to: