Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Magia...si relatia cu djinii!

Go down 
AuthorMessage
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Magia...si relatia cu djinii!   Sat Oct 31, 2009 5:27 am

Assalamu Aleikum
Magia...acest termen are o dimensiune in timp foarte arhaica,si a aparut cu secole inainte de aparitia evreilor,si scopul lor era inrobirea oamenilor inspirindu-i ca au relatii deosebite cu fortele invizibile si uriase in acelasi timp,nasterea magiei ne intoarce la Babilon,tara unde s-a dezvoltat si s-a practicat magia, si unde se invata si a devenit raiul magicienilor,incat se dadea exemplu de inalte stiinte de magie inteleptii si preotii Babilionieni.
Acestia se pretindeau ca stapanesc fiintele invizibile(diavol,djinii,etc) ,si le executau ordinele,si au sanctificat si au zeificat planetele considerindu-le zei , si au facut statui pentru fiecare planeta,si au construit cate un templu pentru fiecare (planeta-statuie-zeu), si se rugau la acesti zei in functie de dorinta omului,pentru ca conform riturilor lor ele controleaza tot ce se petrece pe pamant, de exemplu daca unu vrea fapte bune se roaga la planeta "Marte", iar daca doreste sa faca fapte rele se roaga la "Saturn", si asa mai departe...
Si in aceste conditii a trimis Allah pe profetul Avram(Ibrahim), si i-au fost revelate lui Avram carti sfinte "Suhuf Ibrahim",si dupa aceea cei mai interesati de magie au fost evreii, si cand Allah a trimis pe Solomon(Sulaiman) a strins toate cartile de magie si le-a ingropat sub jetul (tronul) lui, si nu a putut nici o umbra de diavol sa ajunga le ele,si dupa moartea profetului Sulaiman si a oamenilor intelepti care stiau de acele carti a venit Iblis sub forma de om la evrei si le-a spus :"Nu vreti sa puneti mana pe o comoara inestimabila?",si ei au raspuns: "Da, si unde e?",la care a zis el: "Dezgropati sub tronul lui Sulaiman si o veti gasi," si au gasit acele carti de magie, si Iblis le-a zis cu aceste carti a stapanit Sulaiman lumea de djinii, si de atunci s-a raspandit zvonul ca Sulaiman a fost mare magician, si dupa venirea profetlui nostru Mohammad (Alaihi assalatu wassalam) l-a dezvinovatit de aceste culpe nejuste si necinstite asa cum spune in Coran in Surat Al-Baqara:"Dar nu a fost necredincios Solomon, ci seitanii au fost necredinciosi. Ei i-au învãtat pe oameni vrãjitorie".
Evreii au initiat o alta stiinta in magie si au numit-o Kabala,si s-a format o secta everiasca se numeste "Al kabalt",si asa a inceput magia sa se raspindeasca in lumea.
...urmeaza...
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Magia...si relatia cu djinii!   Sat Oct 31, 2009 3:31 pm

Salam Alaykum,

am auzit de Cabala sau Hermeneutica ebraica dar nu cunosc prea multe detalii. Mai stiu ca sunt scrieri ebraice al caror sens poate fi descifrat doar cu cheia cabalistica. Daca fratele Salim are mai multe amanunte , rog frumos sa ni le impartaseasca. Astept nerabdatoare urmarea :).
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Magia...si relatia cu djinii!   Sat Oct 31, 2009 4:40 pm

Assalamu Aleikum
Jazaki Allahu khayran si Allah sa te rsplateasca pentru eforul depus de tine pentru Islam....
In legatura cu Kabala nu stiu nici eu prea multe fiind o stiinta tainica,dar informatiile generale le stiu....voi scrie despre asta dupa ce termen articolul despre magia_daca nu te superi_.


Last edited by salim on Sat Oct 31, 2009 6:16 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Magia...si relatia cu djinii!   Sat Oct 31, 2009 5:39 pm

Ok, inshaalah.
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Magia...si relatia cu djinii!   Wed Nov 04, 2009 8:51 am

Assalamu Aleikum
Magia si derivatele acestui cuvint au fost mentionate in Coran in mai multe versete, si toate se refera la farmec si invizibil si fineta, in limba araba magia inseamna “Sihr”,si acesta inseamna tot ce este invizibil si finut si ceea ce nu se cunoaste cauza lui, si mai inseamna “mincare in stomac” fiind nevazuta,si mai inseamna plamani si tot din acelasi motiv ,fiind invizibil ochiului liber al omului , asa cum a descries Ayasha atunci cand a murit profetul :”A murit profetul (Alaihi Assalatu Wassalam) intre gatul meu si plamanii mei”, adica pe pieprtul ei.
Mai este si sensul de a manipula simturile oamenilor,in orice caz Imamul Al-Razi a categorisit magia in 8 ramuri diferite, dar Ibn A’shour le-a simplificat in 3 parti principale:
1.Sugetia in sufletele oamenilor niste informatii imaginare ce au loc in suflete umanesti, slab pregatite si usor manipulate, asa cum stiu magicienii sa ademeneasca, inducand o stare de spaima si groaza,tipul acesta este semnalat in Coran in Surat Al Aa’raf:” El spuse: “Aruncaţi! “După ce ei aruncară, vrajiră ochii oamenilor, îi îngroziră şi dezlănţuiră o vrajă puternică.”,
2.Utilizarea proprietatilor chimice si fizice ale substantelor,pacum mercur , substante stupefiante, halucinante,si acest tip de magia ete mentionat in Coran in Surat Ta Ha:” Aruncă ce este în dreapta ta şi va înghiţi ceea ce ei au făcut, căci ceea ce au făcut este numai un vicleşug de vrăjitor. Ori de unde ar veni, vrăjitorul nu câştigă.”
3.Iuteala in miscare, si rapiditatea actiunii care creaza impresii false,si acest tip a fost rostit in Coran in Surat Ta Ha:” El spuse: “Nu! Aruncaţi voi!” I se păru atunci sub vraja lor că funiile şi toiegele lor aleargă.”.
Aceste sunt cele trei parti principale ale magiei, si toate au legaturi cu cel vrajit , si efecul lor este cu atat mai mare cu cat este mare slabiciunea si capabilitatea omuli de a accepta iluzia, si orice alta forma de magie nu este decat imaginatii si iluzii care nu pot rezista in fata stiintei islamice.
Precum talismane si amulete , sau figuri cu diverse forme geometrice , sau noduri in sfori, sau ravase in care sunt scrise cereri de ajutor de la planete sau dela demoni sau specificand numele unora dintre demoni , precum, Barqush, Ttarbarush, Harbaqush, …etc…etc.
Sau folosirea unor semen si gesticulari care le par unor oameni stranii si ciudate, asa cum s-a intamplat cu arabii pagani cand au vazut pe profetul nostru rugandu-se si aratand cu degetul in timpul “Tashaud”,si au strigat:” Oameni , uitati va cum va vrajeste Mohammad”.
Deci se vede clar ca magia nu are nici o legatura cu Djinii ,si magia nu este decat o iluzie si o inchipuire, si o falsa imaginatie.
Cred ca magicienii _chiar si oamenii de rand_ au implicat demonii in magie pentru anumite cauze si teluir, cum ar fi:
1.Magia dupa cum este definita ca fiind tot ce este invizibil, si demonii sunt invizibili, si oamenii au asociat intre aceste din prisma invizibilitatii.
2.Profitarea magicienilor de oameni simpli activind factorul uimirii si al ingrozirii pentru a realiza telurile lor, si manipularea semenilor lor.
3.Indepartarea oamenilor de magia , ca sa nu se afle ca magia nu are nici un efect asupra lor , si ca nu poate sa le faca rau sau bine.
Deci putem trage concluzia generala ca magia lucreaza in doua parti ca sa aiba efect:
1.Campul vizual al omului
2.Starea psihica si spiritual a lui.
Si ca demonii nu au nici o atributie, iar unii musulami au incercat sa faca legatura intre demonii si magia pornind de la niste versete din Coran , si adaptind anumite interpatari, in special Ayat “Harot si Marot” in Surat Al-Baqara in care zice Allah:” şi au urmat ceea ce au născocit diavolii despre regele Solomon. Nu Solomon a fost necredincios, ci diavolii au fost cei tăgăduitori, învăţându-i pe oameni vrăjitoria şi ceea ce fusese pogorât asupra celor doi îngeri din Babilon, Harut şi Marut. Aceştia nu învaţă pe nimeni fără să-i spună: “Noi suntem doar ispită. Nu fi tăgăduitor!” De la ei au învăţat să dezbine bărbatul de nevasta sa. Nu pot face însă nici un rău nimănui, fără îngăduinţa lui Dumnezeu. Ei învaţă ceea ce păgubeşte şi nu ceea ce foloseşte. Ei ştiu că cel care cumpără aceasta nu va avea parte în Viaţa de Apoi. Pe lucru de nimic şi-au vândut sufletele!”, acest verset a fost si este axa discutiei si argumentelor pentru cei care confirma relatia demonii cu magia, cu toate ca mai sunt si alte versete care pomenesc de magia , precum Al Falaq, dar aceasta este cea mai de baza pentru ei.
<<>>
Back to top Go down
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Magia...si relatia cu djinii!   Thu Nov 05, 2009 7:27 am

Assalamu Aleikum
Acest verset reprezinta argumentul principal existentei magiei,si a legaturii cu demonii, sa vedem interpretarea acestuia:
Voi lua ca referinta interpretarile marelui interpret Ibn Ashour( sa-I iertta Allah si sa-l acopere cu milostenia Lui), pentru ca este unu dintre cei mai mari interpreti in secolul trecut,a decedat in anul 1973:
Observam ca versetul incepe cu pomenirea evreilor cei care au urmat nascocirile demonilor, in araba cuvantul “nascoci” suna altfel “تَتْلُواْ”, si acesta inseamna “a citi” fie dupa o carte ,fie pe din afara,adica din memerie, si aceasta citire fiind urmata _in limba araba de o litera ajutatoare, على_ face ca citirea sa fie in minciuni, adica citind minciuni, deci demonii au scornit si au inventat aceste vorbe.
Dupa aceea a pomenit de demonii sau(diavolii), diavol poate sa fie djinii sau oameni, asa cum a mai spus Allah in Surat Al Ana’m:” Noi fiecărui profet i-am făcut un vrăjmaş: diavolii din oameni şi ginni ce-şi descoperă unii altora poleiala cuvintelor întru amăgire.”, si Ibn Ashour a zis in aceasta privinta:” Diavolii pot fi oameni care s-au revoltat impotriva Lui Allah si nu au crezut in El, si a comis cele mai mari pacate.
Si mai departe observam ca s-a vorbit de Solomon, dar in Coran cand a pomenit de el in acest verset s-a referit la stapanirea lui asupra lumii, in araba cuvantul “ملك “ (mulk)cu accent pe prima litera “m” nu inseamna rege , ci stapanire sau perioada de stapanire, si acesta este mai corect si mai potrivit si mai general, caci se refera la tot ce avut profetul Solomon sub conducerea lui, si nu doar faptul ca a fost rege, si cu aceasta exprimare rezida dezvinovatia lui de magia, si de aceste vorbe nascocite.
Drept dovada este continurea versetului in care ne spune Allah ca Solomon nu a paganit, si a fost mare credincios,:” Nu Solomon a fost necredincios, ci diavolii au fost cei tăgăduitori”, si ca diavolii_Djinii sau oameni_ ei au fost necredinciosi, si ca acesti diavoli au invatat pe oameni magia si vraja, dupa ce au fost pogorite asupra lui Harut si Marut, interpreti s-au contrazis in ce priveste natura lor, fiindca in limba araba cuvantul “الملكين”( malakain, sau malikain) se pronunta in doua feluri diferite, in functia de accent asupra literei “m”, daca este cu a, adica malakain, asta inseamna ingeri, dar daca este cu “I”adica “malikain” asta inseamna regi, si regi pot fi oameni, dar dupa cum se stie ca ingerii sunt creaturi pure si curate si sunt create doar pentru vererarea Lui Allah si nu pot face pacate sau rau cum este magia,si ramane a 2-a varianta ca fiind doi regi_si asta este parerea mea personala_,si mai e de observat ca in Coran s-a inaintat afirmatia ca Solomon a fost credincios fata de afirmatia ca diavoli sunt necredinciosi , pentru ca in limba araba ,in Coran , inaintarea unui eveniment sau a unei afirmatii conteaza, in sensul ca arata importanta celui inaintat( acesta se numeste in literature araba_Taqdim wa Takhir),si aici aceasta este intentia.
Deci concluzia ce o putem trage pana acum ca Solomon nu a fost magician cum scoate in evident evrei, ci un profet si rege,si ca oamenii au invatat magia de la cei doi (Harut si Marut), fie ingeri , fie doi regi din urmasii lui Adam.Totusi poate vine unu si spune :”dar in Coran s-a spus “pogorit” ceea ce inseamna ca magia a fost pogorita , in sensul ca a fost revelata,raspunsul: intradevar s-a pus acest cuvant , dar asta nu inseamna ca a fost coborat de la Allah,pentru ca pogorit se refera aici la inspiratie si sugestie ce o sulfa Allah in sufletelor creaturilor Lui, asa cum a inspirit albinei sa culeaga nectarul din florile campului, si cum a sugerat pasarii”cioara” sa ingrope alta cioara morarta, si nu inseamna revelatie ca la profetii si mesagerii Lui Allah.
Allah a sugerat acetor regi acest fenomen”magia” pentru a invata si pe alti oameni in afara de cei care se numeau vrajitori si prezicatori si oamnii templelor.(asa cum a precizat Ibn Ashour).
Dupa cum cred eu ca acesti regi nu au fost pacatosi, pentru ca inante sa invete pe cineva il avertizeaza ca noi suntem”ispita”, ei au recunscut ca ei sunt ispita , si ei s-au referit la rezultatul magiei si efectul ei asupra oamenilor, si oameni invatand magia ei comita o ispita, pentru ca sa inveti sa faci rau semenului tau este ispita, si pentru ca Allah a interzis sa faci rau cuiva sau sa inveti sa faci rau cuiva.De aceea a mai spus dupa acesta:” Nu fi tăgăduitor!”.
In continuarea a mai spus in acelasi verset:” De la ei au învăţat să dezbine bărbatul de nevasta sa”, pentru ca acesta este esenta vrajii , si dezbine si sa desparta sotul de sotia prin diferite metode meschine si josnice,dar acest efect nu se realizeaza daca Allah nu permite sa se intample cu adevarat, pentru ca nici o fiinta nu poate sa faca rau cuiva daca Allah nu fagaduieste , asa cum spune mai departe :” Nu pot face însă nici un rău nimănui, fără îngăduinţa lui Dumnezeu”.
Iar celelate versete din Coran care pomenesc de efectul vrajii si a magiei , cum ar fi :” de răul celor care suflă peste noduri”, nu dovedeste nici pe departe ca magia are legatura cu diavolii,dar putem intelege ca are legatura cu oameni,in special femei ,pentru ca celor care sulfa in noduri se refera la femei(pentru ca in araba este exprimata sub forma de plural femenin), si este de obsevat faptul ca Izbăvirea este de cele care sulfa in noduri si nu de magia sau vraja in sine, si nu a zis izbavire caut la Allah de suflu_vraja_, ci de raul celor care sulfa, si mai observam ca izbavire de raul celor care sulfa a venit dupa raul beznei când se lasă, pentru ca vrajitoarele cauta sa faca magia in timpul noptii ca sa nu se afle ce fac in realitate.
Asta ce a fost in Coran , dar Hadisurile care pomenesc de existenta magiei si legaturii cu diavolii , si le considera cei care afirma aceasta existent dintre care chiar intamplarea cu profetul nostru cand _dupa ei_ a fost vrajit de un evreu asa cum relateaza Ayashe:” A fost profetul vrajit incat nu stia daca s-a culcat cu sotiile lui sau nu,_si a spus Sufian si acesta este cel mai dramatica forma de vraja_si profetul a spus Ayshei: sa stii ca mi-a revelat Allah cauza din care sunt in aceasta stare, si au venit doi de la Allah, unu a stat la capul meu si celelatul a stat la picioarele mele, si a zis cel care era la capul meu:’ ce are? A raspuns cel care era la picioarele:” este vrajit, si l-a vrajit un everu pe numele Labid Ben Aa’sam , si azis primul:”Si cum a fost vrajit?,cu un piepten si o bucata din stofa,si a zis al-2-lea:”Si unde sunt ingropate?, a zis primul:”Sub o piatra intr-un put_si l-a descries_, dupa care a fost profetul acolo si a scos vraja din putul respective, si a fost vindecat”…si nici acesta nu dovedeste legatura vrajii cu diavolii_considerind Hadis autentic_, ba din contra dovedeste ca nu au nici o legatura din urmatoarele motive:
1.Coran_care este cert _ infirma existentei unei puteri ale diavolului asupra oamenilor,spune Allah:” Tu nu ai nici o împuternicire asupra robilor Mei, în afara celui care te va urma dintre cei aflaţi în greşeală.”,iar profetul nostru Mohmmad este mai puternic din acest punce de vedere, si diavolul nu-l poate atinge sau sa-I cauzeze o neplacere,ba chiar ne relata traditia dupa el ca diavolul_insotitorul_ lui a fost musulman, ca Allah i-a dat profetului puterea de a-l face pe insotitorul lui sa fie musulman,si mai este o chestiune importanta , ca toti profetii erau ocrotiti de Allah sa nu –I afecteze vreoun rau, ca sa duca mai departe mesajul lui Allah.
2.Dupa cum am vazut ca cel care l-a vrajit era un om si nu diavol.
3.Toate verdictele in legatura cu magia sunt pentru pedepsirea celui care o practica pentru a face rau cuiva, si nu pentru ca are legatura cu diavolul.
Sper ca am explicat clar opinia mea,si daca mai este vreo nelamurire va stau la dispozitie.
Allah sa va binecuvinteaza.
Back to top Go down
Sponsored content
PostSubject: Re: Magia...si relatia cu djinii!   

Back to top Go down
 
Magia...si relatia cu djinii!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Qur'an :: Tafsir-
Jump to: