Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 IMPORTANTA INTENTIEI

Go down 
AuthorMessage
yusuf

avatar

Numarul mesajelor : 78
Data de inscriere : 2009-10-01
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

PostSubject: IMPORTANTA INTENTIEI   Thu Nov 12, 2009 4:14 pm

بسم الله الرحمن الرحيم


ASSALAM ALEIKUM !


Un musulman crede in importanta intentiei sale. Este foarte importanta intentia ce se afla in spatele faptelor unui musulman. Si asta deoarece toate faptele noastre sunt bazate pe intentie. Datorita ei, faptele noastre sunt fie intarite, fie slabite.

Depinzand de intentie, faptele noastre sunt acceptate sau sunt nule.

Aceasta credinta pe care noi musulmanii o avem cu privire la necesitatea intentiei se bazeaza pe Coran in primul rand.


“Si nu li s-a poruncit decât sã-L adore pe Allah, cu credintã curatã si statornicã în religia Lui, sã împlineascã Rugãciunea [As-Salat] si sã achite Dania [Az-Zakat]. Si aceasta este credinta [comunitãtii] celei drepte.”
[Surah Al-Bayyina, ayah 5]

Spune: “Mi s-a poruncit mie sã-L ador pe Allah, arãtându-I numai Lui credintã!” (adica a-L asculta pe Allah si a face fapte bune numai de dragul Lui)
[Surah Az-Zumar, ayah 11]

Avem insa dovezi si din Sunnah Profetului(saws):

“Cu siguranta toate faptele deriva din intentie si pentru fiecare este ceea ce a intentionat.”
(Sahih Bukhari si Muslim)

“Verily, all actions are but driven by intention and and for everyone is what he intented.”
(Sahih Bukhari si Muslim)

“Cu siguranta Allah nu se uita la formele sau bogatia voastra. Se uita doar la inimile si faptele voastre.”
(Sahih Bukhari si Muslim)

“Certainly, Allah does not look at your shapes or wealth. But He only looks at your hearts and deeds.”
(Sahih Bukhari si Muslim)

Acest uitat la inimi nu este altceva decat intentia pe care o ai si care te motiveaza sa faci faptele.

Profetul (saws) a zis:

”Cel care se gandeste serios sa faca o fapta buna dar nu a facut-o , va avea o fapta buna scrisa pentru el.”
(Sahih Muslim)

Vedem asadar ca numai sa te gandesti la a face un bine este o fapta buna prin care poti castiga rasplata. Si asta numai datorita virtutii de a avea intentia potrivita.


Profetul(saws) a mai spus:
“ Sunt 4 tipuri de oameni. Unul este cel caruia Allah i-a dat stiinta si bogatie. El foloseste bogatia cu intelepciune datorita stiintei pe care o are. Alta persoana este cel care spune ca daca Allah i-ar fi dat si lui ceea ce i-a dat primei persoane si el ar fi procedat la fel. Rasplata pentru ambii va fi aceeasi. A treia persoana este cel caruia Allah ii da bogatie dar nu ii da stiinta. Asadar el isi cheltuie banii potrivit dorintelor sale. A parta persoana este aceea care spune ca daca Allah i-ar fi dat lui la fel cum i-a dat celei de-a treia persoana si el ar fi cheltuit banii la fel. Acestia doi din urma vor avea aceeasi povara.”
(Ibn Majah cu un lant bun de naratori)


“There are four types of people: one is a man whom Allah has given knowledge and wealth. He acts with respect to his wealth based on his knowledge. Another person says that if Allah had given him similar to what He gave to the first man, he would have acted the same fashion. The reward for both of them will be the same. A third person is one, whom Allah gives wealth but He does not give knowledge. Therefore he spends his money according to his desire. Another man says that if Allah had given him, what He had given that person , he would have acted in the same manner. These two will have the same burden upon them.”
(Ibn Majah with a good chain)


Cel care are o intentie curate este rasplatit pentru o fapta buna, iar cel care are o intentie rea va purta aceeasi pedeapsa ca acela care a savarsit o fapta rea. Toata aceasta este numai datorita intentiei.

In batalia de la Tabuk, Profetul(saws) a spus:

“Sunt unii oameni care nu calatoresc cu voi nici o distant, si nici nu cheltuiti nimic cu ei, si nici nu treceti prin nici o vale dar totusi ei sunt cu voi in aceasta.”(in Jihad, in cazul de fata). Oamenii au intrebat:”Cum asa?” El a spus:” Ei au fost retinuti datorita unor obligatii serioase(scutire), dar ei sunt cu noi datorita bunei lor intentii.”
(Sahih Bukhari si Sunnah lui Abu Dawud)


“There are people concerning whom you do not travel any distance, nor do you spend anything, nor do you pass any valley but they are with you in the matter.” The people said:”How is that?” He said:”They have been restrained due to some excuse, but they are with us because of the good intention.”
(Bukhari si Sunnah lui Abu Dawud).Buna intentie este ceea ce face ca un noncombatant sa fie egal in rasplata cu un combatant (luptator). Si tot ea este ceea ce face ca un non-Mujahid sa primeasca aceeasi rasplata ca un Mujahid.

Profetul(saws) a spus:

“Daca doi musulmani se intalnesc cu sabiile(adica vor sa isi faca rau unul altuia), atunci amandoi si ucigasul, si cel ucis vor fi in Focul Iadului.” Cineva a interbat:”O,Profet al Lui Allah, aceasta merita ucigasul, dar de ce ar fi aceasi soarta si pentru cel ucis?” El a raspuns:”Pentru a avut si el intentia sa isi omoare tovarasul.”
(Sahih Bukhari si Muslim)


“If two muslims meet each other with their swords, then both the killer and the killed will be in the Hell Fire.” Someone said:”O ,Allah’s Messenger, that is the case for the killer, but why should be the case for the killed?” He answered:”Because he wanted to kill his companion.”
(Sahih Bukhari si Muslim)


Intentia lipsita de pietate si dorinta rea fac ca ambii luptatori sa merite Focul. Daca cel ucis nu ar fi avut intentia rea, el ar fi fost printre locuitorii Paradisului.

Intr-un alt hadith, Profetul(saws) spune:

” Cel care se casatoreste cu intlegerea de a plati zestrea fetei mai tarziu, dar el nu are intentia sa faca asta, este de fapt, un adulter(zanni-unul care comite Zinna). Iar unul care ia un imprumut si nu are intentia sa il plateasca inapoi, este de fapt, un hot.”
(Ahmad si Ibn Majah)


Asadar, o intentie rea poate transforma o actiune permisa intr-una interzisa. Si la fel poate schimba o fapta care nu este daunatoare intr-una care este daunatoare.

Toate cele de mai sus accentueaza ceea ce crede un musulman cu privire la seriozitate intentie si extrema importanta a acesteia. Prin urmare musulmanul trebuie sa aiba la baza faptelor sale o intentie pioasa. De asemenea el ar trebui sa se straduiasca cat de mult poate sa nu faca o fapta fara a avea o intentie iar aceasta intentie sa fie una pura.

Intetia este sufletul faptei si valoarea ei. Fapta este buna daca intentia este buna, la fel cum fapta este imorala daca intentia este imorala. Cel care face fapte fara a avea intentie face asta din dispret si pentru a primi laude.

Mai mult un musulman crede ca intentia este o componenta esentiala pentru ca fapta lui sa fie acceptata.

Si la fel stie ca intetntia nu este o declaratie a limbii,adica :”O,Allah intetionez sa fac cutare si cutare....” si nici nu este un simplu gand in mintea sa. Ci este forta din inima care te conduce, te motiveaza catre o fapta care are un scop nobil de a aduce folos sau de a indeparta un rau, care se petrece fie in prezent fie in viitorul apropiat.

Este de asemenea vointa care te impinge sa faci o fapta numai de dragul Lui Allah(swt) si pentru a implini poruncile Sale.

Un musulman crede deci, ca o fapta permisa poate deveni un act de ascultare, care merita rasplata si recompensa. In acelasi timp un act de ascultare, care nu are o intentie pioasa, poate deveni un act de neascultare care merita pedeapsa si povara.

Si nu credem ca un act de neascultare poate fi schimbat intr-un act de ascultare pur si simplu pentru ca intentia este buna.

De exemplu: cel care barfeste pe cineva doar ca sa faca o alta persoana ca sa se simta mai bine, nu l-a ascultat pe Allah(swt) si a facut un pacat.

“Buna lui intentie” nu il va ajuta deloc in fata Lui Allah(swt).


La fel si cel care construieste o moschee cu bani care vin din surse ce nu sunt HALAL, el nu va fi rasplatit.

La fel si cel care merge la petreceri unde se canta si se danseaza, sau cumpara bilete pentru a sprijini un scop nobil, el este un pacatos si va purta povara pacatului sau in loc sa fie rasplatit pentru ceea ce a facut.

Cat despre ceea ce este HARAM, niciodata nu va deveni un act de ascultare sub nici un fel de circumstante.

SURSA:TTI
Back to top Go down
 
IMPORTANTA INTENTIEI
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Sa studiem Islamul in fiecare zi / Let's study Islam every day-
Jump to: