Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 IMPORTANTA SUNNEI

Go down 
AuthorMessage
yusuf

avatar

Numarul mesajelor : 78
Data de inscriere : 2009-10-01
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

PostSubject: IMPORTANTA SUNNEI   Sat Nov 14, 2009 6:03 pm

بسم الله الرحمن الرحيم


ASSALAM ALEIKUM!


Reinvierea Sunnei


Sunnah - Modul autentic, poruncile, actele de adorare si spusele Profetului (sallAllahu alayhi wa sallam), sunt idealele si modelele pe care musulmanii trebuie sa urmeze.
Pentru anumiti musulmani, cuvantul Sunna nu semnifica nimic. Nu prezinta nici o importanta in viata lor, nu incearca sa corecteze actiunile lor in consecinta. Din cauza acestei predominante ignorante, Sunna a devenit un cuvant invechit. Dar in realitate, prin respingerea acestei instituţii divine, am *!*!*!*!it pe un drum alunecos de distrugere şi de mizerie. Refuzarea Sunnei reprezinta respingerea frumoasei religii islamice. Si respingerea islamului inseamna umilinta si degradarea noastra, atat in aceasta lume cat si in cea urmatoare. Asadar...Ce inseamna Sunnah?

Din punct de vedere linguistic,"Sunnah" este un cuvant arab care inseamna "cale" sau" mod". Totodata, din punct de vedere islamic , ea este o sursa principala de legi adoptate din cuvintele, actiunile si incuviintarile Profetului Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam). Ca musulmani, noi credem ca legea, cu care a venit Profetul Muhammad (sallallaahu 'alayhi wa sallam), este o revelatie divina de la Creatorul Nostru, Allah. Oricum multe persoane cred ca Coranul este unica forma de revelatie devina, ca sens literal al cuvantului lui Allah.
Acest punct de vedere este greşit, deoarece contrazice Coranul în sine. Despre Profetul Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam), Allaah spune:


“Tovarasul vostru nu este ratacit, nici nu este pe un drum gresit! Nu rosteste nimic dupa pofta lui!” (Surah An-Najm 53:2-4).

Musulmani fiind, trebuie sa credem ca coranul si sunnah merg mana in mana, ca surse ale noastre de lege. Amandoua sunt revelatiile lui Allah, PreaInaltul. Coranul este compus din cuvintele lui Allaah, in timp ce Sunnah este exprimata prin cuvintele, actiunile si incuviintarile Profetului Muhammad (sallallaahu 'alayhi wa sallam).
O alta diferenta este ca Coranul este recitat in rugaciune, in schimb Sunnah nu.
Islamul este un stil de viata complet si perfect. Oricum, in timpurile in care traim, exista anumite grupuri "liberale" intre musulmani, care aleg sa refuze anumite aspecte ale islamului pentru a-si satisface propriile dorinte. Si mai trist este faptul ca multi aleg sa nege in mod particular Sunnah. Aceasta este clar gresit, dupa cum spune Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) : Mi-a fost dat Coranul si de asemenea ceva asemanator cu acesta. Dar va veni momentul in care un om tolanit pe canapea va spune " urmeaza doar Coranul, ceea ce gasesti permis in acesta respecta ca fiind permis, si ceea ce gasesti interzis, ia ca interzis."Dar adevarul este ca ceea ce Mesagerul lui Allah (sallAllahu alayhi wa sallam) a interzis, este ceea ce Allah Insusi a interzis.[1]

De ce avem nevoie de Sunnah?

Inainte de venirea Profetului Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam), fiecare natiune de pe pamant, primise un mesager. Scopul acestora era acela de a invata oamenii venerarea lui Allah in mod corect. Profetul Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam) nu a fost o exceptie. Daca ne-ar fi fost trimis doar Coranul, majoritatea dintre musulmani ar fi gresit datorita propriilor interpretari ale acestuia. Mai degraba, Allah in milostivirea Lui, a trimis un nobil Mesager care a venit ca sa explice Coranul astfel incat oamenii de pe pamant sa poate intelege mai bine pe Creator:

"[I-am trimis] cu semne limpezi si cu scripturi.Iar tie ti-am pogorat Noi Coranul pentru ca sa talcuiesti oamenilor deslusit ceea ce a fost pogorat pentru ei, poate ca ei vor chibzui” (Surah An-Nahl 16:44)

Explicand Coranul prin intermediul cuvintelor si a actiunilor sale, Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) prin Sunna lui, ne ofera cel mai bun exemplu al modului in care aceasta carte ar trebui sa fie inteleasa si practicata.
Acesta este motivul pentru care Allah spune:

“…Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa….”(Surah Al-Ahzab 33:21)

Nevoia noastra de Sunna este atat de mare incat fara aceasta, religia noastra ar fi incompleta. Intr-adevar, aceasta este exact situatia cu care se confrunta toate celelalte Scripturi religioase . Scriipturi cum ar fi Biblia, sunt sunt atat de lipsite de explicatie divina incat nimeni nu ar putea intelege niciodata cum sa il adore pe Allah in mod corect. Noi musulmanii nu avem aceasta problema, pentru ca Sunnah este explicatia noastra divina. Coranul ne comanda sa il adoram pe Allah prin rugaciune, post, caritate, etc, dar nu ne informeaza practic cum sa infaptuim aceste acte de adorare. Si prin intermediul stiintei sale infinite, Allah ne-a trimis ca exemplu practic, pe Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) si invataturile lui. Adeziunea Profetului la Coran si modul lui de practicare erau atat de exemplare, ca atunci cand s-a intrebat despre caracterul sau, sotia lui , Aysha (radhiAllahu ‘anha) a spus:"...caracterul lui era acela al Coranului" [2]. Asadar...

Este obligatorie urmarea Sunnei?

A se supune lui Allah este fara dubiu obligatoriu. Deci, cand Allah spune:

“Cel ce se supune Trimisului se supune, neindoielnic si lui Allah” (sura An-Nisa 4:80),
este clar ca se supune lui Allah cine se supune mesagerului. De asemenea Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam), a declarat: "...cine nu mi se supune mie, nu se supune lui Allah" [3]. Urmarea Sunnei este fara dubiu obligatorie pentru toti musulmanii. Supunerea este subliniata si mai mult atunci cand Allah spune:

“ Insa nu! Jur pe Domnul tau! Nu vor crede eicu adevaratpana ce nu te vor lua pe tine ca judecatorpentru cele care se isca intre eisi nu vor mai afla in sufletele lortemere fata de ceea ce tu ai hotaratsi nu se vor supune cu desavarsita supunere [hotararii tale] “(Sura An -Nisa 4:65)

si:

“ Nu se cuvine ca un dreptcredinciossi nici o dreptcredincioasasa mai aleaga, daca Allahsi Trimisul Sau au hotarat in privinta lor un lucru.Iar acela care se razvrateste impotriva lui Allah si a Trimisului Sau se afla in ratacire inveterata” (sura Al-Ahzab 33:36)

Ca Musulmani, stim ca atunci cand Allah si Mesagerul Lui (sallAllahu alayhi wa sallam) au decretat ceva pentru noi, exista intotdeauna un avantaj, chiar daca nu ne dam seama. Asa, urmarea cu strictete a mesajului prezinta doar avantaje pentru noi si nu ne oprimeaza, asa cum cred unii in mod gresit.

Trebuie de asemenea amintit ca, pe langa faptul de a fi mesagerul lui Allah, Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam) a fost un arab care traia in Arabia in cel de-al saptelea secol. Asta semnifica ca avea propriile gusturi si preferinte personale ca orice muritor. Aceste preferinte sunt in mod clar distincte de legea islamica, care este obligatorie pentru toti. Astfel, Sunnah sa personala este in mod clar distincta de cea juridica, care a aratat-o el insusi.,Un exemplu de astfel de distinctie este atunci cand Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) a ajuns la Medina si a gasit acolo oamenii care polenizau artificial pomii de curmal. Cand i-a intrebat pe ei de ce fac aceasta, ei au raspuns ca asa era obisnuinta lor. El (sallAllahu alayhi wa sallam) le-a sugerat sa nu mai faca acest lucru, poate ca ar fi fost mai bine. Atunci, locuitorii au renuntat la aceasta obisnuinta si anul urmator recolta lor a fost semnificativ redusa. Cand i-au spus, el (sallAllahu alayhi wa sallam) a raspuns: " Sunt doar o fiinta umana.Cand va ordon ceva pentru religia voastra, acceptati, dar cand va spun ceva bazat pe parea mea personala, sa stiti ca sunt doar o fiinta omeneasca"[5].


Islamul este o religie care invita la adorarea numai a lui Allah. Si de accea, presupunerea ca Profetul (sallAllahu alayhi wa sallam) sa fi fost "mai mult" decat un om, este total absurda. Ca si Mesagerul Lui Allah, noi credem ca Sunnah este infaibila, dar in acelasi timp mentinem un echilibru perfect amintindu-ne cuvintele lui Allah:

“Spune: Ci eu sunt doar un om,ca si voi! Si mi s-a revelat nie ca Domnul vostru este un Domn Unic”. (Surah Al-Kahf 18:110)

Adevaratii musulmani il urmeaza pe profet (sallAllahu alayhi wa sallam), nu il venereaza. Asadar...

Care sunt avantajele Sunnei?

Unul dintre invatatii din trecut, Imam Malik[6], , a declarat : Sunnah este ca si Arca lui Noe. Oricine se imbarca gaseste salvarea si cine o respinge se va ineca" [7].

Aceasta salvare este intrarea in Paradis pentru a evita focul Infernului. Neplacerea este un sentiment teribil. Dar regretul in Ziua Judecatii va fi mai teribil pentru cine nu a urmat Sunnah:

“In ziua accea isi va musca nelegiuitul mainile si va zice: “ Ce bine ar fi fost daca as fi urmat calea cu Trimisul” (Surah Al-Furqan 25:27)
Pe de alta parte, cine a aderat la sunnah, va obtine un beneficiu mare:

“ Acestea sunt oranduielile lui Allah, iar acela care este supus lui Allah si Trimisului Sau, pe acela il va face Allahsa intre in gradini pe sub care curg paraie, pentru a ramane vesnic in ele, iar aceasta este mare izbanda” (Surah An-Nisa 4:13)

Acest lucru este ulterior confirmat de profetul insusi (sallAllahu alayhi wa sallam), cand spune :" Cel care ma va asculta va intra in Paradis, si celui care nu mi se supune, ii va fi refuzat ( Paradisul) "[8].
De dulceata Sunnei ne bucuram chiar si in timpul acestei vieti. Sunna Profetului (sallAllahu alayhi wa sallam) este atat de vasta incat produce un beneficiu fizic, spiritual si psihologic pentru cei care o urmeaza. Acest fapt este recunoscut chiar si de invatatii non-musulmani care au descoperit ca Sunnah este extrem de precis conforma cu date stiintifice moderne. Date stiintifice si medicale care au fost inregistrate cu mai mult de 1000 de ani inainte, explicate de catre Profet (sallAllahu alayhi wa sallam), si care au fost descoperite doar de recent. Aceste rezultate demonstreaza ca Sunnah ar fi putut sa fie revelata numai divin. Astfel, cel care traieste viata sa urmand aceasta lege, va atrage beneficii asupra sa si asupra acestei lumi care e in faza de descompunere. In schimb, cel care alege sa arunce aceste regule divine, este o persoana care pierde o comoara. O comoara mai buna decat orice alt dar pretios pe pamant si care va purta la fericire eterna. Asadar...
Speram ca cele de mai sus, vor incuraja cititorul sa caute informatii despre Sunnah Profetului (sallAllahu alayhi wa sallam), si sa adopte legea pe care el a transmis-o. Prin cercetare inshaallah ea va renaste. Si cel care isi schimba viata prin legile Sunnei lui Muhammad (sallAllahu alayhi wa sallam), poate fi sigur ca obtine ghidul complet:" Am lasat doua lucruri printre voi, atata timp cat veti ramane ferm uniti intru acestea nu veti fi niciodata pierduti. Acestea sunt Cartea lui Allah si Sunnah Mesagerului Sau."[9]

SURSA:TTI
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: IMPORTANTA SUNNEI   Sat Nov 14, 2009 7:37 pm

Salam Alaykum,

Ca un rezumat al articolului de mai sus:

Quran - partea mai mult teoretica a Legii Divine
Sunnah - aplicatia mai mult practica a Legii divine

Ca o experienta personala, am descoperit de curand hadith - urile profetului. Sunt atat de multe si atat de variate si cu trimitere la noi toti. Sunt calea practica pe care noi trebuie sa urmam. sunt pline de intelepciune divina si de cate ori ma adap la izvorul lor, ma limpezesc interior din ce in ce mai mult.
Jazach Allah Khayran, frate Yusuf pentru acest articol.
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
yusuf

avatar

Numarul mesajelor : 78
Data de inscriere : 2009-10-01
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

PostSubject: IN CE MOD PRIVIM FAMILIA?   Wed Nov 25, 2009 7:31 pm

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalam aleikum!

Poate sunt subiectiv, dar am fost intotdeauna un fan al familiei.In copilarie am avut norocul sa traiesc intr-o familie destul de numeroasa, locuind, cei drept intr-o casa mare, impreuna cu parintii, bunicii, un unchi, o matusa si un var.Acolo am vazut si invatat pentru prima oara ce inseamna sa-ti iubesti copilul, sa-ti respecti si sa-ti iubesti parintii, sotul sau sotia.
Cred ca acesta atitudine este un lucru natural, iar faptul ca islamul recomanda puternic, ca sa nu spun ca porunceste acest lucru, ma face sa cred ca nu sunt departe de adevar.
Asa dupa cum probabil ca stiti, islamul este starea naturala a tuturor lucrurilor si singurul mod de viata acceptat de Allah, mod de viata reglementat prin Quran si Sunnah.Ieri citind o carte de hadith, iata ce am regasit:

'Amr ibn Su'aib a relatat de la tatal su, care a relatat de la bunicul sau ca Trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea fie asupre sa!) a spus:"Acela care nu are mila fata de cei mici si nu ii respecta pe batranii nostri nu este de al nostru."

Relatat de Abu Daud si Tirmidhi.

Abu Huraira aspus : "A venit un om la Profet (Pacea si binecuvantatea lui Allah fie asupra sa!) si a spus :<>.El a raspuns:<>.El a intrebat:<>.Profetul a raspuns:<>.El a intrebat:<>.Profetul a raspuns:<>.El a intrebat:<>.Profetul a raspuns:<>."


Relatat de Tirmidhi.

Intr-adevar, nu este o greseala.Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a subliniat de trei ori ca mamele noastre merita cel mai bun comportament al nostru.

Abu Huraira a relatat ca Trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantatre lui Allah fie asupra sa!) a spus :"Credinciosul desavarsit este acela care are cel mai bun caracter dintre voi si cei mai buni dintre voi sunt aceia care sunt cei mai buni cu sotiile lor."

Relatat de Tirmidhi.


Aisa a spus:"Un beduin a venit la Profet (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:<>.Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:<>"

Relatat de Bukhari si Muslim.

Acum , nu vreau sa fac parada de tot soiul de clisee, cu totii am auzit de tot felul de intamplari mai mult sau mai putin abominabile ce se petrec in familie.Respectul pentru familie este la cote de avarie, familia este din ce in ce mai putin incurajata.Televiziunile prezinta mesaje subliminale care dinamiteaza orice idee de familie.Sau incurajeaza genul de familie occidental, oarecum protestant, oarecum monoparental, in orice caz cu relatii foarte reci intre parinti si copii dupa ce acestia din urma implinesc varsta de 18 ani si sunt aproape fortati sa paraseasca casa parinteasca, cu batranete petrecuta intr-un azil de batrani, unde chiar daca poate au conditii excelente, sunt frustrati de prezenta si dragostea familiei.
Desigur ca si in lumea musulmana exista situatii de acest fel.Stilul de viata apostat isi face loc peste tot, si nu trebuie sa ne mire acest lucru.De aceea toti cei ce doresc sa fie intr-adevar supusi ai lui Allah, musulmani, trebuie sa respecte si sa practice modul de viata islamic.
Lupta devine din ce in ce mai dura.
Fiti musulmani!
Practicati islamul!

SURSA:bloguluyusuf.blogspot.com
Back to top Go down
yusuf

avatar

Numarul mesajelor : 78
Data de inscriere : 2009-10-01
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: IMPORTANTA SUNNEI   Wed Nov 25, 2009 7:34 pm

بسم الله الرحمن الرحيم

Assalam aleikum!

Imi cer scuze, din nou hadithurile sunt macelarite.Nu stiu ce se intampla....!
Back to top Go down
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: IMPORTANTA SUNNEI   Thu Nov 26, 2009 4:19 am

Salam Alaykum,

subhannallah, este foarte ciudata partea asta cu hadithurile. Te rog trimite-mi-le pe email si le refac direct in articolul original, inshaalah. Nu trebuie date copy/paste, trebuie scrise cuvant cu cuvant de tine.
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
Sponsored content
PostSubject: Re: IMPORTANTA SUNNEI   

Back to top Go down
 
IMPORTANTA SUNNEI
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Sa studiem Islamul in fiecare zi / Let's study Islam every day-
Jump to: