Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 HAJJ-PELERINAJUL ANUAL

Go down 
AuthorMessage
yusuf

avatar

Numarul mesajelor : 78
Data de inscriere : 2009-10-01
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti

PostSubject: HAJJ-PELERINAJUL ANUAL   Tue Nov 17, 2009 3:50 pm

بسم الله الرحمن الرحيم


ASSALAM ALEIKUM!Sfaturi pentru cei care merg sa efectueze Hajj-ul

Voi oferi o serie de sfaturi si informatii utile pentru cei care sint pe cale de a
merge in Hajj. In primul rind, pelerinul trebuie sa se teama de Domnul sau, sa Il asculte si sa fie atent astfel incit sa nu cada in ispita si sa nu incalce poruncile date noua de Allah Subhanu Wa Ta’ala.

„Pelerinajul are loc in lunile cunoscute. Aceluia care s-a decis sa faca Pelerinajul in aceste luni ii sunt oprite in timpul Pelerinajului impreunarea cu muierea, nesupunerea si cearta.” [Qu’ran, Surah-al-Baqarah, ayah 197]
Iar Profetul Muhammad (SallaAllahu alayhi wasallam) a spus: "Cel care efectueaza Hajj-ul si nu graieste cuvinte necuviincioase si nu face fapte rele, devine fara de pacate, ca si in ziua in care s-a nascut” – iar daca se comporta astfel, Hajj-ul sau va fi acceptat; Rasoolullaah a mai spus: "Hajj-ul acceptat – rasplata pentru acesta este nici mai mult, nici mai putin decit Paradisul” – deci fiecare pelerin trebuie sa fie atent sa nu greseasca nici macar din cauza ignorantei sau a unei calauziri eronate.
(A) Directionarea oricarui tip de venerare catre altcineva in afara de Allaah Subhanu Wa ta’ala (shirk).’ Si am vazut oameni piosi’ (spune Shaykh Albanee), ’care in loc sa se roage doar la Allah Subhanu Wa Ta’ala faceau juraminte catre ei in cadrul actelor lor de venerare’ – astfel de actiuni fac ca Hajj-ul sa devina nul.

Dupa cum Allah Subhanu Wa Ta’ala spune:

„Vi s-a revelat tie si acelora de dinaintea ta: “De vei face asociati lui Allah, vor fi in zadar faptele tale si vei fi tu printre aceia care pierd”. (Qu’ran, Soorat-ul-Zumar, ayah 65)
Cel care ii aduce parteneri lui Allaah pierde toate roadele pe care le-ar putea aduce viata sa lumeasca pentru viata vesnica.
(B) Unii barbati care se barbieresc – si acesta reprezinta un pacat.
(C) Acei barbati care poarta inele de aur comit de asemenea un pacat, pentru ca este Haraam, mai ales daca este vorba despre verighete din aur, pentru ca aceasta este doar o actiune de imitare a crestinilor.
In al doilea rind – toti cei care intentioneaza sa efectueze Hajj-ul dar nu au adus cu ei animalul pentru sacrificiu (Hadee), ar trebui sa exprime intentia de a face Hajj Tamattu' – dupa cum Profetul SallaAllahu alayhi wasallam le-a spus Companionilor (Radiallahu anhum) sa faca pina la urma - si s-a infuriat atunci cind unii dintre ei nu si-au schimbat imediat intentia. Cel care a ajuns in locul unde trebuie sa se imbrace ihram-ul in lunile pelerinajului poate sa implineasca pelerinajul in trei feluri:

1. Tamattu’, ceea ce implica declararea intentiei de a face ’Umra (dar numai in lunile Hajj-ului), apoi se imbraca cu ihram-ul, spunand: „Labaike Umraten” si se spune talbyiaha (intentia): labbaikallaahumma labbeika la sharika laka labaik. Innelhamdeuenniamate leke wa al-Mulk la sharika lak”, pina cind se ajunge la Makkah, dupa care se face inconjurul Ka’abei, apoi Sa’i (drumul pe care pelerinul trebuie sa-l parcurga de sapte ori, situat intre colinele Safa si Marwa). Pelerinul se rade apoi in cap sau isi scurteaza parul. Pe data de 8 a lunii Dhul-Hajj pelerinul imbraca ihram-ul in locul in care este cazat.
2. Qiran – Impreunarea dintre Hajj si ’Umra, iar pelerinul face acest lucru de la meeqat cu intentia de a face Hajj si ’Umra impreuna. Cand ajunge la Mecca, face Tawaf-ul Qudum (twuaf-ul de sosire), apoi Sa’i si nu isi va tunde sau rade parul, ramanand in starea de ihram pana in prima zi de sarbatoare.
3. Ifrad (pelerinajul simplu) – se face ihram-ul pentru Hajj, spunand: „Labbaika hajjan.”


O, voi cei care credeti! Raspundeti-I lui Allah si Trimisului [Sau], daca va cheama la ceea ce va da viata!” [Soorat-ul-Anfal ayah 24].
In al treilea rind – nu trebuie sa omita sa petreaca noaptea de dinainte de 'Arafah la Mina pentru ca este obligatoriu (waajib) – Profetul a facut acest lucru si a ordonat ca exemplu sau sa fie urmat, spunind: “La pelerinaj faceti ceea ce am facut eu”. De asemenea pelerinii trebuie sa stea la Muzdalifah pina ce au facut rugaciunea de Fajr, iar daca nu s-a putut sa stea acolo in timpul noptii trebuie macar sa faca rugaciunea de Fajr acolo, si acest lucru este obligatoriu, fiind unul dintre stilpii pelerinajului, potrivit mai multor relatari autentice, precum si in concordanta cu opinia invatatilor. Fac exceptie de la aceasta regula femeile si cei slabiti, pentru ca s-a permis ca ei sa plece de acolo odata ce a trecut jumatate din noapte.
In al patrulea rind – pelerinii trebuie sa fie atenti sa nu treaca direct prin fata cuiva care implineste rugaciunea in moscheea Haraam, precum si in alte moschei sau locuri in care se face rugaciunea, dupa cum ne-a spus Profetul SallaAllahu alayhi wasallam: „Daca acela care trece prin fata cuiva care se roaga ar sti ce se va abate asupra lui, ar face mai bine sa se abtina”. [Maalik, al-Bukhaaree, Muslim, cele 4 Sunan ale lui Abu Juhaim]. Acesta este un text general, care interzice trecerea prin fata unei persoane care implineste rugaciunea, si se aplica si in cazul in care rugaciunea se face in moscheaa Haraam, pentru ca nu exista nici un hadeeth autentic prin care sa ni se spuna ca ar exista vreo exceptie in aceasta situatie. Si la Haraam Masjid cei care se roaga trebuie sa aiba sutrah in fata lor.
In al cincilea rind – oamenii care au dobindit cunoastere trebuie sa ii invete pe pelerini ritualurile Hajj-ului, potrivit Qu’ran-ului si Sunnei, fara sa uite sa cheme la Tawheed, esenta islamului si mesajul cu care au venit toti Profetii si care este cuprins in toate cartile sfinte. Si ei trebuie sa aiba in vedere faptul ca orice indemn verbal sau orice gest facut pentru a schimba si reforma aspecte care tin de religie, fara a fi bazate pe Qu’ran sau pe Sunnah, nu reprezinta decit incercari de a-i dezbina si a-i slabi pe musulmani.
Nu exista nimic rau in a dezbate unle lucruri in cadrul unei discutii civilizate, cu argumete solide, cind acest lucru se impune – insa in Hajj este interzisa cearta nefolositoare, la fel cum e prohibita si in general, in toate situatiile – ca si a face rau cuiva, de exemplu, acest lucru este interzis. Pentru ca nu reprezinta o dezbatere recomandata, iar Allaah ta'ala ne spune prin Qu’ran Kareem: [Soorat-un-Nahi aya 125].


Inshallah, va urma.

Autor: Shaikh Naasir ud-Deen al-Albaanee
Back to top Go down
 
HAJJ-PELERINAJUL ANUAL
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Hajj Mabrur
» If the Person in Ihram wears Sandals or Socks
» Crossing the Miqat without putting on Ihram
» The House Of Al-Arqam
» Dhu-Mahram

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Sa studiem Islamul in fiecare zi / Let's study Islam every day-
Jump to: