Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Scrisorile Profetului trimise catre coducatorii lumii

Go down 
AuthorMessage
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Scrisorile Profetului trimise catre coducatorii lumii   Sat Dec 12, 2009 5:51 am

Assalam Aleikum
Mesajul Profetlui "Islamul" este universal adica este pentru toata lumea, si a fost trimis calauzind omenirea catre lumina credintei,in Surat Al-Nisaa spune Allah Subhanhu Wataala:" Noi te-am trimis oamenilor ca trimis şi Dumnezeu este de ajuns ca Martor!
Si mai spune in Surat Al-Israa:"ntru Adevăr l-am pogorât şi întru Adevăr a coborât. Noi nu te-am trimis decât ca vestitor şi predicator."
Deci islamul pentru toti oamenii si profetul a fost trimis vestitor si predicator pentru totii,
De aceea a trimis aceste scrisori ca vestitor al islamului, si bineinteles cei mai in masura sa indemene popoarele lor la aceasta religie noua sunt sefii statelor de atunci, asa ca a trimis pentru fiecare rege sau imparat sau sef de stat o scrisoare prin care ii invita si ii cheama la islam.
voi posta mai jos niste scrisori trimise catre unii dintre acesti sefi de state:
1.Scrisoarea profetului catre imparatul Romei"Hercule" prin mesagerul Dahie Ben Khalifa Al-Kalby:"

http://sirah.al-islam.com/image/aathar/athr01.gif
In care zice in araba:من محمد بن عبد الله إلى هرقل عظيم الروم: سلام على من اتبع الهدى، أما بعد فإنى أدعوك بدعوة الإسلام أسلم تسلم يؤتك الله أجرك مرتين ، فإن توليت فعليك إثم جميع الآريسيِّين". .قل يا أهل الكتاب تعالوا إلى كلمة سواء بيننا وبينكم ألا نعبد إلا الله ،ولا نشرك به شيئا،ولا يتخذ بعضنا بعضا آربابا من دون الله فإن تولوا فقولوا اشهدوا بأنا مسلمون"
Si in romaneste:De la Muhammad Ben Abdu Allah pentru Hercule imparatul Romei,Pace celui ce urmează călăuzirea, eu va invit la islam,daca intri in islam te salvezi,si te rasplateste Allah de doua ori,si daca refuzi asupra ta va fi pacatul tutoror Erisienilor(cetatenii tai),Spune-le: “Voi, oameni ai Cărţii! Veniţi la un Cuvânt ce deopotrivă este între noi şi voi. Noi nu ne închinăm decât lui Dumnezeu, nu-I alăturăm nimic, nimeni dintre noi nu-i ia drept stăpâni pe alţii în afara lui Dumnezeu.” Dacă întorc spatele, spune-le: “Mărturisiţi că noi suntem supuşii!”
2.Scrisoarea catre Al_Najashy(regele Etiopiei):"
http://sirah.al-islam.com/image/aathar/athr04.gif
In araba:"من محمد رسول الإسلام إلى النجاشى ملك الحبشة: سلام عليك إنى أحمد الله إليك ،الله الذى لا إله إلا هو الملك القدوس السلام المؤمن المهيمن ، وأشهد أن عيسى بن مريم روح الله وكلمته ألقاها إلى مريم البتول الطيبة الحصينة، فحملت بعيسى فخلقه الله من روحه كما خلق آدم بيده ، وإنى أدعوك وجنودك إلى الله عز وجل ، وقد بلغت ونصحت فاقبلوا نصحى، والسلام على من اتبع الهدى. .
Si in romaneste:"De la Mohammad profetul si trimisul lui Allah catre Al-Najashy(regele Etiopiei):Pace tie ,Slavă lui Allah si pentru tine,El este Dumnezeu! Nu este dumnezeu afară de El! El este Regele, Sfântul, Pacea, Credinciosul, Oblăduitorul,si marturisesc ca Issa fiul lui Maria este un Duh de la El si cuvantul Lui aruncat catre Fecioara Maria,a a ramas insarcinata cu Issa si l-a nascut si l-a creat Allah precum a creat pe Adam,si te invit si pe tine si pe soladatii tai in religia Lui Allah,am Propovăduit, si am sfatuit ,acceptati sfatul meu,si pace celui ce urmeaza călăuzirea.
Al-Najashy a intrat in Islam,dar resul preotilor si cetatenilor nu au intrat decat putin.
3.Scrisoarea catre Regele Cuptilor din Egipt:"
http://sirah.al-islam.com/image/aathar/athr05.gif
in araba:"من محمد رسول الإسلام إلى المقوقس عظيم القبط: سلام على من أتبع الهدى، أما بعد فإنى أدعوك بدعوة الإسلام ، أسلم تسلم يؤتك الله أجرك مرتين {يا أهل الكتاب تعالوا إلى كلمة سواء بيننا وبينكم ألا نعبد إلا الله ،ولا نشرك به شيئا ولا يتخذ بعضنا بعضا أربابا من دون الله ، فإن تولو فقولوا اشهدوا بأنا مسلمون
. وتقول الرواية: إن المقوقس لما قرأ الكتاب سأل حامله (حاطب بن أبى بلتعة): ما منع صاحبك إن كان نبيا أن يدعو على من أخرجوه من بلده فيسلط الله عليهم السوء ؟ فقال حاطب: وما منع عيسى أن يدعو على أولئك الذين تآمروا عليه ليقتلوه فيسلط الله عليهم ما يستحقون ؟ قال المقوقس: أنت حكيم جئت من عند حكيم.
Si in romaneste:"De la Mohammad Mesagerul Lui Allah catre Al-Mukaukas regele Cuptilor:"Pace celui ce urmează călăuzirea,eu va invit la islam,daca intri in islam te salvezi,si te rasplateste Allah de doua ori,Spune-le: “Voi, oameni ai Cărţii! Veniţi la un Cuvânt ce deopotrivă este între noi şi voi. Noi nu ne închinăm decât lui Dumnezeu, nu-I alăturăm nimic, nimeni dintre noi nu-i ia drept stăpâni pe alţii în afara lui Dumnezeu.” Dacă întorc spatele, spune-le: “Mărturisiţi că noi suntem supuşii!”
Se spune ca dupa ce acitit regele Cuptilor aceasta scrisoare a zis celui care a adus-o(Hattib Ben Abi Bataa):Daca el este trimisul Lui Allah dece atunci nu a cerut Lui Allah sa-l nimiceasca pe poporul lui necredincios?la care a raspuns Hattib Ben Abi Bataa:"Dece Issa nu a cerut Lui Allah sa-i nimiceasca pe cei care au complotat impotriva lui ca sa-l ucida?,La care a raspuna regele Cuptilor:"Esti un intelept venit de la un intelept.
Back to top Go down
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: Re: Scrisorile Profetului trimise catre coducatorii lumii   Thu May 13, 2010 10:29 pmfrate pentru efort.
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: Scrisorile Profetului, salallahu aleihi wa sallam, trimise la regi   Thu May 27, 2010 2:01 am

Scrisorile Profetului, salallahu aleihi wa sallam, trimise la regi

Profetul ,salallahu aleihi wa sallam, a primit ordinul de a transmite Islamul la toata umanitatea.

Allah a spus, traducerea sensurilor:

‘’ Si Noi te-am trimis decat ca vestitor si prevenitor pentru toata lumea, insa cei mai multi oameni nu stiu.’’ [Saba' 34]

Asa, mesagerul lui Allah, salallahu aleihi wa sallam, a efectuat ceea ce i-a fost ordinat. A chemat, in primul rand, poporul sau si pe cei care erau alaturi de el, si cand Islamul s-a stabilit in Arabia si arabii au acceptat in grupuri mari religia lui Allah, a inceput sa ii cheme pe ceilalti, si a trimis mesagerii lui cu chemarea la regi si guvernanti.

Muslim a narat de la Anas ca Profetul, salallahu aleihi wa sallam, a trimis scrisori lui Chosroes, lui Cesare, lui Negus si fiecarui tiran, chamandu-i la Allah. Acesta nu era Negus pentru care Profetul ,salallahu aleihi wa sallam, a oferit rugaciunea de inmormantare.

Al-Haafiz a spus in al-Fath:

Profetul, salallahu aleihi wa sallam, a scris lui Negus care apoi a devenit musulman si pentru care a oferit rugaciunea la inmormantarea lui cand acesta a murit, si a scris si lui Negus care s-a urcat pe tron dupa acesta si care a ramas Kafir, dupa chemare la religia lui Allah.

Profetul, salallahu aleihi wa sallam, a trimis:

pe 'Abd-Allaah ibn Hudhaafah la Chosroes;

pe Dahyah la Cesare regele Bizantinului;

pe Saleet ibn 'Amr ibn la Hawdhah' Ali in al-Yamaamah;

pe Al-'Ala 'ibn al-Hadrami la al-Mundhir ibn Saawa in Hajar;

pe 'Amr ibn al-'Aas a Jayfar si 'Abbaad,cei doi fii a lui al-Jalandi la 'Ammaan;

pe Shujaa 'ibn Wahb la Abu Ibn al-Shamir Ghassaani;

si pe Haatib ibn Abi Balta'ah la al-Muqawqis.

El a scris lui Negus si acesta a devenit musulman, si cand a murit, a scris lui Negus care a venit pe urma si a trimis ,cu mesajul ,la el pe 'Amr ibn Umayyah.

Mesagerul lui Allah, salallahu aleihi wa sallam, i-a invitat pe acestia sa accepte Islamul si sa aduca laude numai lui Allah.

Vezi Zaad al-Ma'aad de Ibn al-Qayyim (3/688-697),unde sunt citate scrisorile Profetului ,salallahu aleihi wa sallam, si raspunsurile regilor.

Continutul scrisorii pe care Profetul, salallahu aleihi wa sallam,a trimis-o lui Eraclio, regele Bizantinului, fu urmatorul:

‘’ In numele lui Allah, Cel Milostiv, Indurator .

Din partea lui Mohammad, Servitorul si Mesagerul lui Allah, pentru Eraclio, printul Bizantin.

Pacea sa fie asupra celor care urmeaza strada adevarului, te invit la Islam. Devi musulman si vei fi in siguranta si Allah iti va da o recompensa dubla, dar daca intorci spatele, toate pacatele oamenilor din poporul tau, celor care te urmeaza in necredinta(Areesiyyeen) , vor fi scrise asupra ta.’’

‘’Spune: ‘’O voi, oameni ai Scriipturii veniti la un cuvant comun intre noi si voi: sa nu-L adoram decat pe Allah,sa nu-L asociem cu nimic, sa nu ne luam unii pe altii drept dumnezei,in afara de Allah!’’Apoi daca ei vor intoarce spatele, spune-ti-[le]: ‘’Marturisiti cel putin ca noi suntem supuri!” [Al 'Imraan 3].

Narat de Al-Bukhari, 7 ; Muslim, 1773.

Niciunul dintre acesti regi nu a crezut in afara de primul Negus, regele din Abissinia (etiopia), si regele din Ammaan si fratele sau.

Eraclio devenea musulman daca nu era influentat de faptul ca temea ceea ce poporul sau era in stare sa ii faca. El temea ca pierde tronul sau.Acelasi lucru e valabil si pentru ceilalti, care au preferat viata din aceasta lume mai mult decat Viata Eterna, si au facut parte, asadar, dintre cei pierduti.

A fost narat de Al-Bukhari si Muslim, in Hadhithul de deasupra, ca atunci cand Eraclio l-a intrabat pe Abu Sufyan cu privire la atributele Profetului, salallahu aleihi wa sallam,si la mesajul cu care chema lumea, el a recunoscut ca defapt el era mesagerul lui Allah. Si a spus: ‘’Daca ceea ce spui e adevarat, atunci el e un Profet, si el va ocupa devreme postul care se afla sub aceste doua picioare ale mele. Stiam de existenta lui dar nu credeam ca va fi printre voi. Daca stiam ca puteam sa ajung la el cu siguranta, faceam cum puteam mai bine pentru a-l intalni, si daca eram in compania lui, ii spalam picioarele.’’

Aceasta indica faptul ca el stia ca nu era in siguranta , ca putea fi ucis, daca emigra inspre Profet, salallahu aleihi wa allam. A fost narat ca a spus: ‘’ Stiu ca ( ceea ce a spus Profetul) este adevarat, dar nu pot sa fac nimic. Daca as face ceva, as pierde regatul meu si Romanii m-ar ucide.’’ Si a mai fost narat ca a spus: ‘’Pe Allah, stiu ca el este un Profet care a fost trimis, dar imi e frica de ceea ce bizantinii sunt in stare sa imi faca.Daca nu era pentru acest motiv, l-as fi urmat.’’

Ibn al-Qayyim citeaza in Zaad al-Ma'aad (3/694) ca, atunci cand Eraclio a aflat ca primul Negus a devenit musulman, a spus: ‘’Pe Allah,daca nu era pentru faptul ca vroiam sa raman legat poporului meu, as fi facut acelasi lucru ( as fi devenit musulman),’’

Frica pentru sine si pentru regatul sau l-a impiedicat sa devina musulman si sa emigreze inspre Profet, salallahu aleihi wa sallam.

Dar daca Eraclio ar fi inteles intr-adevar vorbele Profetului. Salallahu aleihi wa sallam, din scrisoarea pe care acesta i-a trimis-o.’’Devi musulman si vei fi in siguranta.’’, ar fi stiut ca, in termeni generali, atat in aceasta lume cat si in cealalta, el ar fi fost in siguranta fata de tot ceea ce temea daca ar fi devenit musulman.

Dar, calauzirea se afla in mainile lui Allah. Negus, regele din Abissinia a devenit musulman si a ramas la putere.

sursa: http://www.rasarit.com/
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
Sponsored content
PostSubject: Re: Scrisorile Profetului trimise catre coducatorii lumii   

Back to top Go down
 
Scrisorile Profetului trimise catre coducatorii lumii
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Our Prophet's (pbuh ) teachings-
Jump to: