Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 CALATORIA SUFLETULUI DUPA MOARTE

Go down 
AuthorMessage
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: CALATORIA SUFLETULUI DUPA MOARTE   Fri May 07, 2010 12:06 am

Dintr-o lume in alta

"Si cum va fi când [sufletul] va ajunge la gât? Si voi veti privi în vremea aceea, Fiind Noi mai aproape de el decât voi, însã nu Ne veti zãri.”(56:83-85)

Cand cineva moare, ingerul mortii vine si ii ia sufletul din locul unde acea persoana se afla. El il vede pe Inger, il aude, vorbeste cu el, dar nu cu privirea sa, cu urechile sau cu limba. Atunci cum? Nu stim exact, ceea ce stim este ca atunci cand incepe mutarea din lumea aceasta in Lumea Cealalta, el vede, aude si vorbeste dar noi cei care traim nu percepem aceasta.

Avem cateva relatari :

Ibn Abi'd-Duniya a relatat ca in ziua in care Umar b.Abdul-Aziz a murit el le-a spus celor care erau in prejma lui in acel moment.”Ramaneti cu mine!”Cand s-au asezat langa el a spus:”Sunt acela caruia i-ai comandat si am fost slab,Tu mi-ai interzis si eu m-am rasculat”Apoi a zis: “Dar nu exista alta divinitate inafara de Allah.” A spus aceste cuvinte de 3 ori.Apoi si-a intors capul si s-a uitat fix . Noi i-am spus:” Tu privesti foarte atent amir al Muminin.” El a raspuns: “Vad prezenta cuiva care nu este nici om nici djin ,dupa care a murit.”

Fadala b Dinar a spus:” Eram cu Muhammad b.Wasr cand acesta era foarte aproape de a muri, a inceput sa spuna: “Bine ati venit ingeri Domnului meu!Nu exista putere decat la Allah” Am simtit atunci cel mai minunat parfum pe care vreodata l-am mirosit.Atunci cand ochii lui s-au inchis.”

Dupa ce sufletul este luat, daca este un suflet bun si daca acesta are neamuri in viata de apoi care sunt dintre locuitorii Raiului, ei vin sa intampine sufletul cu bucurie si mare fericire si il intreaba despre cei care au mai ramas in viata.

Ingerii poarta acel suflet dintr-un cer in altul pana cand sunt in prezenta lui Allah Preainaltul,Toata lauda ii se cuvine lui Allah Cel Milostiv!Dupa care se intoarce pe cand ii se face spalarea si pregatirea pentru inmormantare .Sufletul spune: “Duceti-ma repede, duceti-ma repede” , sau poate spune, audhu bilahi:” Unde ma duceti? Unde ma duceti?” (daca a fost un suflet necredincios). Dar oamenii nu pot auzi toate acestea… Cand corpul a fost pus in groapa, sufletul este introdus in corpul invelit dupa care vine vremea intrebarilor pe cand sufletul aude pasi companionilor lui ca se indeparteaza, si pamantul deasupra lui este nivelat.

Pamantul oricum nu impiedica ingerii sa ajunga la el,Chiar daca se pune o piatra imensa asupra lui, ei nici macar nu se opresc sa bata din aripi, toata gloria se afla la Allah . Mormantul se largeste pentru suflet si pentru corp.Corpul se afla intr-un mormant de dimensiune mica dar cu toate acestea el se largeste atat cat vede cu ochii.

Muhammad sallallahu alahi wa sallam care a zis: “Atunci cand un credinicos moare si este pe punctul de a pleca din aceasta lume si sa paseasca in lumea Cealalta, ingeri cu fete de lumina coboara din Ceruri, se aseaza in jurul sau si ii extind groapa atat cat poate ochiul sa vada. Apoi ingerul mortii vine si sta la capul sau spunand: “Suflet bun,vin-o afara la iertarea si multumirea lui Allah!Apoi sufletul iese ca si o picatura de apa, dupa care ingerul il ia. Cand el este apucat ingerii ceilalti nu-l lasa in mana sa ( a ingerului mortii) nici cat o clipire.Ei il iau si il pun intr-un giulgiu parfumat cu ce mai dulce mireasma de musk simtita pe fata pamantului.

Apoi il iau si ingeri care trec pe langa el intreaba: “Cine este acest suflet bun? Iar cei care il poarta raspund: “El este fiul lui cutare si cutare” folosind cele mai frumoase nume cu care oamenii obisnuiau sa-l cheme in viata lumeasca. Ei il duc in cel mai de jos cer si cer ca poarta sa se deschida pentru el. Poarta se deschide si ingerii care sunt langa Allah din fiecare cer il insotesc in cerul care urmeaza pana cand ajunge la cerul in care se afla Allah.

Allah Preainaltul si Maretul spune: “Inregistrati cartea robului meu in Illiyun si duceti-l inapoi in pamant”. “ Din pamant l-am creat in pamat l-am intors si din pamant il voi re-invia”. Sufletul este intors in corp si 2 ingeri apar. Il fac sa stea in picioare si il intreaba:

Cine este Domnul Tau?

El raspunde: Domnul meu este Allah!

Il intreaba: Care este religia ta?

El raspunde: Religia mea este Islam!

Cine este omul trimis pentru voi?

El raspunde: Mesagerul lui Allah sallallahu alahi wa sallam

Ei il intreaba de unde ai stiut toate acestea?

El raspunde:Am citit cartea lui Allah si am crezut in ea.

Apoi o voce din inatimi se aude: “Sclavul meu a spus adevarul, deci intindeti pentru el covoare din Gradina si deschideti o poarta din Paradis. Dupa care cel mai minunat miros il impresoara si mormantul sau se va extinde, se va largi cat vezi cu ochii si un om cu vesminte frumoase se apropie de el si ii spune: “Bucura-te cu ceea ce te incanta pentru ca aceasta este Ziua promisa.” Il va intreba: “Cine esti tu? Fata ta imi prevesteste bine.” El raspunde: “Sunt faptele tale bune!”Apoi cel care a murit va spune: “O Doamne,grabeste ceasul!”

Pe cealalta parte cand un necredincios este pe punctul de a parasi aceasta lume ingeri cu fete negre coboara din Ceruri avand cu ei giulgiu aspru. Apoi ingerul mortii vin si se aseaza la capul sau si ii spune: “Suflet murdar iesi afara la mania lui Allah”.

Sufletul, la auzul acestor cuvinte se impotriveste, nu vrea sa iasa si incearca sa se prinda de orice in corp, dar sufletul este prins si tras afara ca si cum ai scoate un cui bine batut din perete.

Apoi ingerul mortii ia sufletul, dupa care imediat ingerii ceilalti il iau (nu il lasa nici cat o clipire). Il iau, il infasoara, si o duhoare iese din acel suflet, ca cel mai scarbos miros simtit pe fata pamantului.

Apoi il iau cu ei si de cate ori trec pe langa un grup de ingeri,ei intreaba: “Cine este acest suflet murdar?” Apoi ingeri care il duc raspund: “El este cutare fiul lui cutare si cutare.”, folosind cele mai urate nume cu care oamenii obisnuiau sa-l numeasca pe pamant. Ei il duc in cerul cel mai de jos,si cer permisiunea sa intre,dar acestea nu se vor deschide.”

Mesagerul lui Allah(sallallahu alahi wa sallam)apoi a recitat: “ Pentru aceia care iau semnele noastre drept mincinoase si se întorc de la ele cu semetie, portile cerului nu li se vor deschide lor si nu vor intra ei în Rai decât atunci când va intra cãmila prin urechile acului(69). Astfel îi rãsplãtim Noi pe marii pãcãtosi!”(7.40) Apoi Allah Preainaltul va spune: “Inregistrati cartea lui in Sijiin”,cel mai jos loc din pamnat, dupa care sufletul este aruncat jos. “

Apoi Profetul, sallallahu alahi wa sallam, a mai recitat: “ [Fiti] drepti în credinta fatã de Allah, fãrã sã-i faceti Lui asociati, cãci acela care-I face lui Allah asociati este ca si cum ar cãdea din cer si l-ar însfãca pãsãrile(53) sau l-ar arunca vântul într-un hãu adânc.”(22-31) Apoi sufletul este reaintors in corp si 2 ingeri vin la el intrebandu-l “Cine este Domnul tau?”

El va raspunde: “Ah ,Ah nu stiu!”..si asa mai departe( la toate intrebarile va raspunde ca nu stie) Apoi o voce se aude din Inaltimi: “Sclavul meu minte!!!!!!!!” Intindeti pentru el covoare din Foc si deschideti o usa din Iad,de unde un vant fierbinte il ajunge, iar mormantul lui devine ingust si oasele lui sunt presate dupa care un om cu o fata hidoasa si haine urat mirositoare apare si ii spune: “Intristeaza-te cu socotaeala care iti audce nemultumire pentru ca aceasta este ziua promisa tie.”

El intreaba: “Cine esti tu?

Fata ta imi prezice raul.”

Si barbatul raspunde: “Sunt faptele tale rele!”

Apoi cel mort spune: “O, Doamne, nu lasa ca ora sa vina!!
Allah Preainaltul spune in Sfantul Quran in legatura cu vorbele celor 2 ingeri care ii intreaba pe oameni in morminte. “Allah îi întãreste pe cei care cred cu vorbe hotãrâte atât în viata aceasta, cât si în Viata de Apoi. Allah îi duce în rãtãcire pe cei nelegiuiti si Allah face ceea ce voieste.”(14:27)
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: CALATORIA SUFLETULUI DUPA MOARTE   Fri May 07, 2010 5:31 pm

Jazach Allah khayran, sora mea. Daca detii mai multe informatii referitoare la acest subiect al calatoriei inevitabile, in limba romana, te rog frumos sa mai postezi. Multi sunt interesati sa afle...
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: Re: CALATORIA SUFLETULUI DUPA MOARTE   Sat May 08, 2010 2:26 am

Cu mare placere, sora Corina.

Imi pare foarte rau deoarece nu ştiu sursele, eu aceste materiale le am pe PC, şi nu ımi mai aduc aminte de unde le-am luat.
O sa caut, şi cand voi mai gasi, sigur ca voi posta, Alhamdulillah.
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
Sponsored content
PostSubject: Re: CALATORIA SUFLETULUI DUPA MOARTE   

Back to top Go down
 
CALATORIA SUFLETULUI DUPA MOARTE
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Viata de Dincolo / Hereafter :: Calatoria inevitabila-
Jump to: