Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 O, cel care nu faci rugaciunea!

Go down 
AuthorMessage
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: O, cel care nu faci rugaciunea!   Wed May 12, 2010 2:28 pm

O, cel care nu faci rugaciunea !

Fii cu bagare de seama la chinul aprig precizat in versetele coranice si in hadisuri si nu te lasa pacalit de tinerete si de aceasta viata. Oricat de lunga ar fi viata, toate sufletele gusta moartea... Nu trata cu nepasare, lasand toate acestea de-o parte...Cu siguranta Allah nu te-a creat pe tine degeaba. Dimpotriva, ne-a creat numai pentru a-L adora pe El. Nici noi, nici toti oamenii nu vom fi lasati de capul nostru. Allah Preaputernicul si Preaslavitul categoric ne va aduna, avem si noi un loc de intoarcere unde El ne va repartiza cu dreptate si justitie...

Dar, cel cu teama pentru sine, care se supune poruncilor, care se fereste de lucrurile interzise, care schimba lumea aceasta cu Raiul si cu multumirea lui Allah, care prefera vesnicia Lumii de Apoi in locul lumii trecatoare, care cumpara fericirea in locul chinului si a torturii...acestia vor fi in siguranta; negotul lor nu va fi in zadar.

Gandeste-te la starea ta de maine din fata lui Allah, Cel Tare si Cel Biruitor...

Lauda lui Allah, aceasta este o astfel de ora, in care cei cu frica de Allah nu sunt fara de veste despre acea groaza

„ Si va fi adusa in Ziua aceea Gheena, in Ziua aceea omul isi aminteste. Dar cum sa-i mai fie lui de folos amintirea?” (Sura El Fegir: 23)

intr-adevar, ceea ce este foarte rau, este ca cunoscand Adevarul, dupa ce i-ai supus credinta, sa nu te mai intereseze, sa nu iti mai pese si din acest punct de vedere sa nu mai faci nici macar un pas. Sau crezi ca Cel care a promulgat, ordonand acest Adevar si care ajunge cu severitate la om, nu te va ajunge niciodata pe tine?

E mai usor sa scapi de groza si spaima din Ziua de Apoi sau sa renunti la fuga dupa placerile si pasiunile acestei lumi?

Daca crezi fara pic de indoiala in Allah si in Ziua de Apoi, daca esti convins ca vei spune adevarul si vei vorbi dupa ce te vei gandi bine, convins ca nu vei mai gresi, vei fi un exemplu pentru toti musulmanii si astfel tu ai aplica un adevar.

Atunci cand vei intelege ca nu exista o alta alternativa decat de a te agata de acest adevar, sarcina ta este de a te rascula, sa iti desfasori viata pe care ne-a ales-o Allah, si imediat sa alergi spre rugaciune si spre prosternare. Nu fi nesupus Stapanului tau asemeni satanei! Si sa sti k daca nu asculti acest sfat nu vei avea nici scapare si nici o alta cale de scapare, decit un sfarsit infricosator vrut de Allah!

Nesatul de placeri si dorinte, te opui lui Allah, Cel care te-a creat!...

Auziind versetele lui Allah si stiind poruncile legate de rugaciune si amenintarile, si daca totusi nu implinesti rugaciunea...”Vai pentru tot mincinosul pacactos!Cine aude versetele lui Allah care i se recita, apoi staruie cu ingamfare, de parca nu le-ar auzi. Deci vesteste-i lui osanda durereoasa!” (Sura El Geasie:7-8)

Acestia sunt cei care, desi cunosc adevarul si observa ei lumina sa, se opun lui Allah, desi inteleg poruncile lui Allah, se comporta ca si cum nu ar sti si isi chiunui individualitatea. Acestia sunt asemeni celor caracterizati de Allah :”Il vezi tu pe acela care si-a luat pofta sa drept Dumnezeu al lui cu buna stiinta si pe care Allah il duce in ratacire si-i pecetluieste auzul sau si inima sa si intinde un val peste vederea lui? Cine-l va calauzi pe el dupa Allah? Oare voi nu luati aminte?” (Sura El Geasie:23)

O, tu, rob al lui Allah! Arunca nepasarea care te-a cuprins!...Intoarce-te la calea lui Allah Cel Binevoitor si........., caieste-te si curate-te cat mai ai ocazia...Alearga catre vasta mila si iertare a Stapanului!

Priveste ce a spus Stapanul tau: „ Ci numai aceia care cred in versetele Noastre, care, atunci cand ele le sunt pomenite, cad prosternandu-se, si aduc lauda si slava Domnului lor, fara ca ei sa fie semeti” (Sura Es Segide:15)

„Si cine esre mai nelegiut decat acela caruia i se poemenesc versetele Domnului sau, iar el se intoarce apoi de la ele? Noi suntem pedepsitori fata de cei nelegiuiti!” (Sura Es Segide:22)

„ Si cand li se spune lor:”Prosternati-va!” ei nu se prosterneaza. Vai, in Ziua aceea, pentru cei care invinuiesc de minciuna! Si in care cuvant vor crede ei dupa el?”(Sura El Mursalat:48-50)

Sursa: e-mail
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
O, cel care nu faci rugaciunea!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» taking care of someone's baby
» Intensive care after surgery
» my brother died and his wife doesnt care
» Diabetes care failings in North Staffordshire
» Unknown man in my dream

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: About the Prayer / Despre rugaciune-
Jump to: