Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Luna Regeb

Go down 
AuthorMessage
Aleyna

Aleyna

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: Luna Regeb   Sun Jun 20, 2010 5:45 am

În numele lui Allah, Cel Milostiv, Îndurător

Toată mulțumirea și lauda sunt pentru Allah, iar pacea și binecuvântarile fie asupra Trimisului Lui!

Rageb رجب este una dintre lunile sacre (Zul-qi’dah, Zul-Hijjeh, Rageb si Muharram); în timpul lunii Rageb a avut loc miracolul Al-Israa și Al-Miraj, eveniment care ne amintește despre importanța locurilor sacre din teritoriile ocupate palestiniene.

Mai marele savant musulman Șeikh Ahmed Aș-Șarabasi, profesor în dogmă și filosofie islamică la Universitatea Al-Azhar, a spus:

Luna Rageb este una dintre lunile calendarului lunar Hijri si arab. Cuvântul rageb رجب derivă de la cuvântul tejriyb, care, in liumba arabă, desemnează glorificarea. Motivul numirii ei astfel ar putea fi respectul deosebit pe care îl aveau arabii față această lună.

Luna sfântă Rageb

Luna Rageb mai este numită și Rageb-ul Haram (ceea ce înseamnă Rageb-ul Sfânt), pentru că ea este una dintre lunile sfinte în care este interzisă lupta. Aceasta era o practică tradițională de generații întregi. Coranul cel Nobil face referiri la lunile sfinte în Surat At-Tawbah, în care Allah Preaînaltul spune:

إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِنْدَ اللَّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللَّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلَا تَظْلِمُوا فِيهِنَّ أَنْفُسَكُمْ وَقَاتِلُوا الْمُشْرِكِينَ كَافَّةً كَمَا

"Numarul lunilor de la Allah este de douasprezece luni, in Cartea lui Allah, din ziua cand El a facut cerurile si pamantul. Patru dintre ele sunt sfinte. Aceasta este religia cea dreapta. Si nu savarsiti in timpul lor nedreptate impotriva sufletelor voastre [...]" 9:36

Aceste luni sfinte sunt Zul-qi’dah, Zul-Hijjeh, Muharram și Rageb. De aceea Trimisul lui Allah spune: Timpul a revenit la forma lui originală pe care a avut-o atunci când Allah a creat cerurile și pământul. Anul are douăsprezece luni dintre care patru sunt sfinte: trei se succed, și anume: Zul-qi’dah, Zul-hijjeh și Muharram, iar [a patra] Rageb [a tribului] Mudar, care este între Jumada [As-Saani] și Șa’ban.

Luna Rageb este numită de asemenea Rageb-ul singuratic (Rageb-ul Fard) pentru că se separă de celelalte trei luni sfinte care sunt succesive (Dhul-Qi`dah, Dhul-Hijjah and Muharram); Rageb urmează abia după cinci luni.

Rageb are și un alt nume - Rageb Mudar – conform unui hadis în care Profetul (salleAllahu aleyhi wa sellem) a spus: […] iar [a patra] Rageb [a tribului] Mudar, care este între Jumada [As-Saani] și Șa’ban. Mudar este un trib arab, iar Rageb este numit după el, pentru că acel trib acorda un respect deosebit acestei luni și îi proteja sfințenia.

Luna călătoriei nocturne și a înălțării (Al-Israa' și Al-Mi`raj)

Rajab a fost martoră a evenimentului Al-Israa' și Al-Mi`raj, miraculoasa călătorie nocturnă a Profetului și ascensiunea lui deasupra cerurilor, cu care Allah Preaînaltul l-a onorat pe Profetul Muhammed. În legătură cu această călătorie, Allah Preaînaltul spune:

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ

" Marire Celui care l-a dus pe robul Sau in timpul unei nopti de la Moscheea Al-Haram la Moscheea Al-Aqsa, a carei imprejmuire am binecuvantat-o,ca sa-I aratam din semnele Noastre. El este cu adevarat Cel care Aude Totul si Cel care Vede Totul!" 17:1

Coranul face astfel referiri la Al-Miraj (ascensiunea Profetului in ceruri):

وَهُوَ بِالْأُفُقِ الْأَعْلَى

ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّى

فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَى

فَأَوْحَى إِلَى عَبْدِهِ مَا أَوْحَى

مَا كَذَبَ الْفُؤَادُ مَا رَأَى

أَفَتُمَارُونَهُ عَلَى مَا يَرَى

وَلَقَدْ رَآهُ نَزْلَةً أُخْرَى

عِندَ سِدْرَةِ الْمُنْتَهَى

عِندَهَا جَنَّةُ الْمَأْوَى

إِذْ يَغْشَى السِّدْرَةَ مَا يَغْشَى

مَا زَاغَ الْبَصَرُ وَمَا طَغَى

لَقَدْ رَأَى مِنْ آيَاتِ رَبِّهِ الْكُبْرَى

[Cand se afla in zarea cea mai inalta {a cerului} / Apoi s-a apropiat si a coborat mai jos{apropiindu-se de Profet} / Incat s-a aflat la doua batai de arc sau chiar mai aproape / Si i-a revelat robului sau ceea ce i-a fost revelat {ce i-a trimis Allah ingerului} / Inima nu a mintit in ceea ce a vazut. / Oare va indoiti de ceea ce a vazut?{de faptul ca l-a vazut pe inger?} / L-a mai vazut el la o alta coborare{a ingerului} / La Sidrat al-Munteha{ lotusul, sau jujubierul, un pom din al saptelea cer} / Langa care se afla Gradina Adapostului {in care erau adapostite sufletele celor apropiati} / Cand ii vine lotusului ce ii vine {ce ii vine la acest lotus din marile porunci divine, cum ar fi scrierea destinelor, creatia, si toate ce se intampla in ceruri si pe pamant} / Privirea nu s-a abatut si nici nu a trecut mai departe / El a vazut unele din semnele cele mai mari ale Domnului Sau {referire probabila la infatisarea ingerului Gavriil}) (An-Najm 53:7-18).

Prin miracolul Al-Israa' s-a vrut onorarea Profetului, întărirea inimii lui și a se face cunoscute lui împărăția cerurilor și a pământului. Și de asemenea și liniștirea sufletului Profetului după moartea unchiului său Abu Taalib și a soției sale Khadigeah în Anul Tristeții, și după suferința experienței de la At-Ta'if unde oamenii l-au atacat violent.

Miracolul Al-Israa' ne amintește de pământurile ocupate și uzurpate ale Palestinei, Ierusalimului (Al-Quds) și Moscheii Al-Aqsa. Acest eveniment ar trebui să ne amintească și de datoria noastră față de eliberarea acestui pământ și acestor oameni de tiranie și opresiune. Ar trebui să ne amintim mereu de hadisul Profetului: Să nu vă trageți caravanele decât către trei moschei: Al-Mesgid Al-Haram (în Mecca), această moschee a mea (în Medinah) și Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim."

Este o datorie asupra fiecărui musulman ca atunci când vorbește de importanța lunii Rageb, să își depună și eforturile pentru eliberarea locurilor uzurpate ale Islamului.

http://femeiamusulmana.blogspot.com/
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
Luna Regeb
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Clarification on Luna patterns

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Ramadan-
Jump to: