Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Cel mai frecvent nume al lui Allah in Coran!

Go down 
AuthorMessage
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Cel mai frecvent nume al lui Allah in Coran!   Sun Jun 27, 2010 3:58 am

Assalamu Aleikum
Este de remarcat faptul ca cel mai frecvent nume al Lui Allah mentionat in Coran este "Al_Rahim" si cele derivate din milostivenia.
De exemplu Numele "Al_Rahim s-a repetat de 114 ori_de remarcat ca acest numar corespunde numarului de Surat in Coran_, si Numele "Al_Rahman" de 57 de ori_ 50% din numarul Suratelor din Coran.
Acest fapt se poate explica prin mesajul islamului si mesajul relevatiei catre ultimului Profet Mohammad Alaihi Assaltu Wassalam,ca fiind mila absoluta a Lui Allah pentru omenirea.
De observat faptul ca cele doua nume cu toate ca au aceeiasi radacina"Rahama" au sensuri specifice"
1.Al_Rahim este si nume si in acelasi timp o calitate, aceasta calitate'adjectiv" poate s-o aiba si oameni,adica se poate spune in araba ca "omul este rahim" adica are mila de cineva ,dar AL_Rahman este o calitate numai si numai a lui Allah, si nu se poate spune de un om ca este Rahman" fiind un nume special si dedicat numai lui Allah.
2.Al_Rahman conform lingvistica limbii arabe este dupa forma "Fa'alan" adica "ritmul",ca si toate cuvintele in limba araba indiferent de tip ,ca fiind verb ,substantiv , adjectiv sau adeverb, toate au cate o forma"ritm" si fiecare ritm are caracteristiciile lui,de exempla "Rahman" adica ritmul"Fa'lan" se foloseste cand se refera la o actiune sau adjectiv repetabil si plin,adica in limba araba cand omului ii este foame ii se spune"Ja'aan" pentru ca foamea deja a ajuns la o forma plina de a simtit-o, iar daca mananca dispare foamea, si daca nu maninca iar apare, de aceea este repetabila si plina, asa este si in cazul nostru cu"Rahman", care inseamna mila absoluta si plina si este repetabila de Allah catre oameni oro de cate ori este necesar.
Iar "Rahim" este dupa forma "Fa'il",si aceasta forma "ritm" are la randul lui caracteristiciile lui;aceasta forma nu se spune decat pentru cineva ca efectuaza o actiune de mai multe ori astfel incat devine un obicei de al lui,sau ca este o parte din caracterul lui,de exemplu cand spunem unui om ca este frumos in araba "Rajulon Jamil", Jamil este o calitate de a lui incat il insoteste permanent, sau daca spunem ca este generos"Karim" inseamna ca generozitatea devine un obicei de a lui.
Acesta forma idica stabilitatea calitatii,asa este in in cazul "al_Rahim", Allah Subhanahu Wata'ala este milostiv in permanenta si stabil in mila lui, si in acelasi timp mila lui este repetativa.
urmeaza....
Back to top Go down
salim

avatar

Numarul mesajelor : 187
Data de inscriere : 2009-10-01
Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Cel mai frecvent nume al lui Allah in Coran!   Wed Jun 30, 2010 4:09 am

Assalamu Aleikum
Al_Rahman este cel mai frecvent in Surat "Mariam" _Maria_, dece?
In Surat "Mariam" a fost rostit acest nume de 16 ori,urmeaza in Surat "Azzughrof" de 7 ori,si de 4 orin in Surat"Al_Mulk", "Ya Sin","Al_Furqan","Al_Anbiia"si "Ta Ha".si cate o data in "Al_Rahman", "Qaf","Al_Shuara","Al_Israa",si "Al_Raad".
Motivul pentru care a fost cel mai frecvent in Surat"Mariam":
Se stie ca orice Surat are un continut si domina o anumita atmosfera, in cazul Suratului "Mariam" se observa ca atmosfera este plina de sentimente, si domina mila in tot parcursul Ayatelor,si s-a inceput Suratul cu mentionarea milostivenia lui Allah asupra lui Zaharia,care este unu dintre oameni buni si un profet rabdator,cum spune in Ayat:"[Aceasta este] povestirea despre îndurarea Domnului tãu faþã de robul Sãu Zaharia",si a incheiat Suratul in :"Acelora care cred ºi sãvârºesc fapte bune Cel Milostiv le va arãta iubire",
Continutul Suratului trebuieste mila absoluta fara margine,observand starea lui Zaharia si batranetea lui si sentimentul lui patern si dorinta lui de a avea urmas,si chemarea lui catre Allah Al_Aziz Al_Rahim ,toate aecste provoaca mila si indurare,si mentionand Yehia si faptul ca a fost milos si foarte respesctous fata de parintii lui si avand indurarea fata de ei.
Ajungand la Mariam" Maria" fiind o femeie si demnitatea obliga sa ai mila si indurare si stima absoluta pentru femei in spacial pentru cele orfane,si existenta ei singura in altarul ei rugandu-se pentru Allah,si apoi trimiterea ingerului Gabriel sub forma de om,toate aceste indeamna la indurare si mila.
Dupa care povestand despre Isus si ca fiind creat fara de tata in semn de mila si indurarea lui Allah,si nu l-a creat tiran .
Dupa care povesteste intamplarile lui Avram cu tatal lui si cum il ruga cu mare patima si mila sa-l urmeze pe drumul cel corect si luminos, folosand forma de adresare pline de alintare si stima absoluta pentru parinte"Ya Abati" adica tatutul meu,si alte aspecte care indeamna si provoaca mila si indurare.
Chiar si Ayat ce vorbesc despre iad nu a fost foarte dure si nici nu a pomenit de focul arzator sau alte forme de pedepsire aspre precum "Taifun" sau" rasturnare pamantului.
Toate aceste au facut sa potriveasca numele Al_Rahman cu continutul si atmosfera Suratului.Back to top Go down
 
Cel mai frecvent nume al lui Allah in Coran!
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Quraish's Representative Negotiates With The Messenger Of Allah
» The Question for Hizb 8: Allah will not leave the believers in the state in which you are now, until He ________ the wicked from the good.
» Oh Allah!
» Words dearer to Allah
» *May Allah guide my...*

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Qur'an :: Tafsir-
Jump to: