Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 De ce a fost dezvăluit Coranul pe o perioadă de 23 de ani?

Go down 
AuthorMessage
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: De ce a fost dezvăluit Coranul pe o perioadă de 23 de ani?   Fri Jul 02, 2010 6:11 pm

De ce a fost dezvăluit Coranul pe o perioadă de 23 de ani?

Înainte de a răspunde la această întrebare, să ne gândim că dacă Coranul ar fi fost revelat deodată, oamenii ar întreba de ce deodată și nu treptat... Răspunsul fundamental la aceste întrebări se găsește doar în Dumnezeu, Înțeleptul, Atotștiutorul. Deciziile noastre se bazează pe un punct de vedere foarte limitat, pentru că și noi suntem ființe limitate. Decretul Divin, pe de altă parte, ia în considerare totul; binele nostru spiritual și moral, fericirea lumească, prezentul și viitorul nostru- și țese totul într-un singur model decorativ ce presupune Grație și Înțelepciune Divină. De aceea, beneficiile pe care noi le primim din poruncile divine sunt incomensurabile și binecuvântarea primită pentru îndeplinirea lor este peste puterea noastră de imaginație.

Revelația a început în momentul în care era timpul ca umanitatea să ajungă la maturitate. Misiunea Profetului (s.a.a.w.s) și a comunității sale a fost ca aceștia să devină exemplele cele mai concrete, progresive și dinamice pentru umanitate și să atingă un asemenea nivel de avansare încât să devină maeștri și ghizi pentru toți cei care vor urma lor. Dar, acești reformatori trebuiau mai întâi să fie reformați. Calitățile și caracterele lor au fost condiționate de mediul înconjurător non-islamic în care oamenii lor au trăit timp de decenii. Islamul urma să transforme calitățile lor bune în calități de o excelență nemaiatinsă și să purifice lucrurile rele din ei astfel încât acestea să nu mai reapară.

Dacă Coranul ar fi fost revelat tot deodată, cum ar fi reacționat oamenii la amendamentele și interzicerile sale? În mod sigur nu le-ar fi putut înțelege și nici aplica în modul cel bun. Această lipsă de gradualitate ar fi dus la propria înfrângere, așa cum stă atestă istoria: Oriunde a fost adoptat Islamul, acesta s-a răspândit treptat dar sigur, și astfel s-a înrădăcinat.

Vedem în jurul nostru oameni care nu pot renunța la vicii. Dacă ai încerca să le explici acestor oameni că ceea ce fac nu este bine și că ar trebui să renunțe la aceste vicii pentru binele lor, ei nu ar fi încântați de tine, ci s-ar enerva și s-ar plictisi. Ei s-ar plânge și ar încerca să scape de acest program de reformare, pentru a reveni la obiceiurile lor cât mai repede posibil. Nu i-ar putea schimba nici măcar argumentele și dovezile aduse de către specialiști și experți. Chiar și cei care au fost vindecați, mai suferă ocazional o cădere. Într-adevăr, acele persoane care fac campanii împotriva unor asemenea obiceiuri dăunătoare cum ar fi alcoolul sau fumatul, sunt și cele care iar parte la așa ceva.

Revelarea treptată a Coranului a făcut ca oamenii să accepte și apoi să trăiască virtuțile și aspirațiile impresionante pe care le presupunea. Faptul că totul s-a înfăptuit doar în 23 de ani este un miracol. Said Nursi a spus: "Mă întreb dacă învățații din ziua de azi s-ar duce în peninsula arabă, ar putea îndeplini în 100 de ani ceea ce Profetul a înfăptuit în doar 1 an." Campaniile de a eradica vicii precum fumatul presupun implicarea multor erudiți faimoși, a numeroase instituții și toată mass-media, dar tot dau greș. Este considerat un succes faptul că doar 20 de oameni mor pe stradă într-un an după o campanie împotriva alcoolului. Ceea ce Profetul (s.a.a.w.s) a realizat în 23 de ani, cu voia lui Dumnezeu, depășește cu mult ceea ce umanitatea a reușit să înfăptuiască de atunci.
Revelația s-a produs atunci când era nevoie de ghidare, fără a descuraja sau demoraliza: amenințarea și condamnarea au fost înlocuite de interziceri, iar îndemnul a luat locul comenzilor. De exemplu, alcoolul și alte băuturi au fost interzise în două stadii; uciderea fetițelor în două stadii, iar unirea triburilor războinice și construirea unei societăți bazate pe frăție, a fost produsă de-a lungul mai multor etape. Toate aceste reforme nu au fost exprimate prin sloganuri ci au fost pur și simplu înfăptuite.

În ziua de azi producem proiecte pe baza experiențelor din trecut și a posibilităților din viitor. Luând în considerare posibilele fluctuații economice și sociale, ne facem planuri flexibile, pentru a lăsă loc posibilelor modificări ce pot surveni. Musulmanii s-au dezvoltat treptat, adaptându-se noilor condiții, asta întâmplându-se în mod natural. Cu fiecare zi care trecea noi oameni se converteau la Islam, învățau lucruri noi, câștigau conștiința islamică, se antrenau pentru a putea respecta Islamul și astfel deveneau membrii unei societăți mai degrabă decât indivizi separați sau părți ale diferitelor clanuri. Întregile lor vieți , caracterele și personalitățile lor au fost rearanjate în concordanță cu principiile islamului și al ghidării coranice.

Regenerarea lor spirituală, morală, intelectuală și chiar psihică era de o mare anvergură. Această transformare a fost realizată printr-o sinteză bine balanțată a vieții lumești și avansării spirituale; o transformare ce s-a produs treptat, încet, dar continuu și armonios.

Scris de Fethullah Gülen
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
De ce a fost dezvăluit Coranul pe o perioadă de 23 de ani?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Qur'an-
Jump to: