Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Să-i învăţăm pe copii despre “epoca fericită” şi despre Trimisul lui Allah

Go down 
AuthorMessage
Aleyna

Aleyna

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: Să-i învăţăm pe copii despre “epoca fericită” şi despre Trimisul lui Allah   Sat Jul 10, 2010 10:49 pm

Să-i învăţăm pe copii despre “epoca fericită” şi despre Trimisul lui Allah

Cei care în ziua de azi nu îl cunosc pe Trimisul lui Allah nu au fost învăţaţi să-l cunoască pe când erau copii. Cei care îl cunosc, îl iubesc şi îl respectă. De-a lungul secolelor, oameni nenumăraţi s-au lăsat cuceriţi de el şi l-au urmat, şi nu există în istoria universală vreun om care să fie respectat mai mult ca el. Copiii noştri nu îl pot iubi pe Trimisul lui Allah dacă nu-i învăţăm despre el. În vremurile dinainte, au existat oameni care au avut fericirea şi onoarea să stea în preajma lui. Au existat mai apoi oameni care i-au cunoscut pe cei care îl văzuseră, şi care au încercat să-l vadă şi ei, prin ochii generaţiei de mai înainte. Este ceea ce ni se spune într-un hadith: „Cei mai buni dintre voi (sunt) oamenii (care aparţin) vârstei mele. Apoi cei care vin dupa ei” (Muslim, Fada’il al-Sahaba, 210).


Trimisul lui Allah a venit în timpuri de întuneric, când oameni îşi îngropau fiicele de vii, minţile erau ameţite de băuturile spirtoase şi moralitatea era şovăitoare. Acest om binecuvântat care a înfăptuit o uriaşă reformă socială, realizările sale şi comunitatea în care a trăit sunt în istorie fără de egal.

S-au petrecut mari schimbări în Grecia antică, la Roma şi în alte ţări, dar nici una nu a avut urmări covârşitoare asupra valorilor umane. Aceste schimbări revoluţionare au dus la ivirea unor noi probleme şi, pe alocuri, s-a petrecut o întoarcere la trecut. Putem spune, fără teama de a greşi, că revoluţiile au lăsat în urmă mai ales sânge şi lacrimi.

Adevărată revoluţie este cea care aduce o schimbare în bine în inimi, în suflete, în viaţa socială şi spirituală, în felul de a simţi şi de a gândi al oamenilor. Cea care îi eliberează de robia trupului, îi ridică pe culmi înalte ale umanităţii şi îi face să crească generaţii de oameni mai buni. Este ce a înfăptuit, ca Profet, Trimisul lui Allah, acest mare cunoscător al vieţii sociale, graţie capacităţii sale deosebite de a trata problemele de natură socială. Şi totuşi, neglijăm să aflăm mai multe despre el, tot aşa cum neglijăm să le transmitem copiilor cunoştinţele noastre, deşi Trimisul lui Allah a ştiut să ofere un exemplu perfect pentru fiecare aspect al existenţei.

Iată ce ne spune Bediuzzaman Said Nursi: „Un rău obicei precum fumatul, un obicei mărunt, nu poate fi înlăturat dintr-o comunitate decât de un conducător puternic, şi numai cu un efort uriaş”. Cu alte cuvinte, dacă zece oameni încearcă să convingă un fumător înrăit să renunţe la obiceiul lui, arătându-i în chipul cel mai convingător că fumatul cauzează cancerul, tot nu vor reuşi. Pe când Trimisul lui Allah a înlăturat toate obiceiurile rele ale oamenilor din jurul său, un lucru aproape imposibil pentru timpurile acelea, şi a pus în locul lor valori umane înalte.

Felul în care interzicerea alcoolului a fost acceptată este cu adevărat remarcabil. Să ne imaginăm o societate în care alcoolul face parte integrantă din existenţa oamenilor. Oamenii aud cuvintele „alcoolul este interzis”, aruncă paharul şi nu mai beau niciodată. Nici până în ziua de azi nu s-a putut da o explicaţie pentru eficienţa uimitoare a acestei binecuvântate reforme. Iată de ce trebuie să învăţăm despre acest om binecuvântat, cu înalte virtuţi, şi să le împărtăşim şi altora ceea ce cunoaştem, pentru ca dragostea pentru el să le cucerească inimile. Dacă facem aşa, copiii noştri vor vorbi despre el, se vor gândi la el şi inima li se va deschide către el. În strădaniile noastre vom primi ajutor nemijlocit de la însuşi Trimisul lui Allah, Muhammed. O ! de ar vrea Cel Atotputernic să ne întărească în credinţă prin ajutorul acestui om binecuvântat!
Să le vorbim copiilor despre Trimisul lui Allah şi despre tot ce a prezis, şi le vom ţine trează încrederea în el. Trimisul lui Allah a prezis multe din cele ce se vor petrece, înfăţşând cauzele şi rezultatul, pornind epoca sa şi până la sfârşitul tuturor timpurilor, şi ne-a spus să fim prevăzători.

A prezis invazia mongolă, cucerirea Siriei, creşterea în importanţă şi valoare a fluviului Eufrat, descoperirea zăcămintelor de petrol în Taleqan, răspândirea lipsei de moralitate şi multe altele. Este cu neputinţă să negi darul lui de profet când cunoşti toate aceste lucruri. Iar noi avem responsabilitatea de a-i face să înţeleagă şi pe ceilalţi că Trimisul lui Allah a arătat trecutul şi viitorul, deşi nu a avut altă învăţătură decât cea pe care i-a dat-o Allah.

A înfăţişat fapte care ţin de medicină şi care mai târziu s-au dovedit adevărate, deşi nu ar fi avut cum să le ştie, ţinând cont de nivelul ştiinţific al acelor vremuri. Allah l-a învăţat şi el ne-a învăţat pe noi, dovedind fără tăgadă că era cu adevărat Trimisul lui Allah. Am putea să cuprindem faptele sale în mulţime de volume şi tot n-ar fi deajuns. Nu am vorbit aici decât de câteva din cele ce sunt.

Scris de Fethullah Gülen
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
Să-i învăţăm pe copii despre “epoca fericită” şi despre Trimisul lui Allah
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» “Allahu Akbar” Does it replace “Bismillah”?
» Wudhu washes away sins
» Arabic fonts and Calligraphy
» Check out the new Crafts in our Home Schooling Corner
» Those who Revert to Disbelief (Surah Al-An'am 6:71)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Cum ne educam copiii in spirit religios / Our children's education in Islam-
Jump to: