Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Ce se întâmplă cu spiritul?

Go down 
AuthorMessage
Aleyna

avatar

Numarul mesajelor : 85
Data de inscriere : 2010-05-02
Varsta : 36
Localizare : Batman, Turcia

PostSubject: Ce se întâmplă cu spiritul?    Wed Jul 28, 2010 8:09 pm

Ce se întâmplă cu spiritul?


După moarte, spiritul fiecărei persoane este dus la Dumnezeu. Dacă persoana a dus o viașă bună și pe parcurs s-a reformat, îngerii însărcinați cu luarea sufletului, îl așează pe o bucată de saten și îl duc spre ceruri, prin toate dimensiunile interne ale existenței, până ajunge cu el la Dumnezeu.

Pe drum, îngerii tuturor sferelor îl întâmpină și spun: "Al cui spirit este acesta? Cât de frumos este!" Îngerii care îl transportă îl clasifică folosin cele mai frumoase vorbe: " Acesta este spiritul celui care (de exemplu) a ținut post, s-a rugat, a dat de pomană și a depășit toate greutățile pentru binele lui Dumnezeu."În final, Dumnezeu Atotputernicul îl primește și spune îngerilor:

"Duceți-l înapoi în mormânt unde îi este îngropat trupul pentru a putea răspunde în fața lui Munkar și a lui Nakir, îngerii care interoghează."
Spiritul unei persoane păcătoase este tratat cu dispreț oriunde trece și este aruncat înapoi în mormânt după ce este prezentat lui Dumnezeu.

Orice rău care are loc în această lume este din cauza propriilor noastre păcate. Dacă credincioșii sinceri nu pot rezista întotdeauna tentației păcatelor, Dumnezeu lasă ca ei să fie atacați de probleme, pentru ca în final să fie purificați. Dumnezeu îi poate supune la moarte prin agonie severă pentru a le ierta unele păcate sau pentru a-i ridica la ranguri spirituale mult mai înalte. Spiritele le sunt luate cu blândețe. Dacă rămân păcate care trebuie să le fie iertate, credincioșii vor suferi pedepse în mormânt și apoi salvați de pedeapsa Iadului. În plus, mormântul este prima stație pe care o face omul în drumul său spre viața eternă, unde toți vor primi ceea ce au căștigat, precum și locul întrebărilor preliminare. Cât încă în morminte, toți vor fi întrebați de către doi îngeri despre faptele lor lumești. Înafară de Profeți, toți ceilalți oameni vor suferi câtuși de puțin.

În cărți demne de încredere se spune că 'Abbas (unchiul Profetului) a vru să îl vadă pe 'Umar în vis. Abia șase luni mai târziu l-a văzut în vis. Când 'Abbas l-a întrebat unde a fost, acesta a răspuns: "Nu mă întreba! Abia acum am terminat de dat socoteală asupra vieții pe care am avut-o."

Sa'd ibn Mu'adha fost unul dintre Companionii Profetului. Când el a murit, Gabriel i-a spus Mesagerului: "Tronul Divin s-a zguduit din cauza morții lui Sa'd." Numeroși îngeri au luat parte la înmormântarea lui. După înmormântare, Mesagerul a spus uimit: "Mărire lui Dumnezeu! Ce se va întâmpla oare în cazul celorlalți, căci în cazul lui, și mormântul a strănutat."

În mormânt toți sunt întrebați de către îngerii Munkar și Nakir: Cine este Domnul tău? Cine este Profetul tău? Care este religia ta? Credincioșii vor răspunde la aceste întrebări cu ușurință; necredincioșii însă nu o pot face. Aceste întrebări sunt urmate de altele, care țin de viața fiecăruia în parte.

Relația dintre spirit și corp diferă conform lumilor în care trăiesc. În această lume, spiritul este în corp. Dacă sinele dominat de rău și dorințele trupești domină spiritul, acesta se deteriorează și distruge persoana. Dar, dacă spiritul poate disciplina sinele rău voitor prin credință, venerare și fapte bune și să îl elibereze de dorințele trupești, atunci acesta poate acumula calități lăudabile. Acest lucru poate aduce fericire atât pe acest pământ cât și în viața ce va urma.

După îngropare, sufletul așteaptă la podul dintre această lume și Cea de Apoi. Deși trupul se descompune în pământ, particulele sale esențiale nu. Conform unui hadis, acesta este coccisul (ajb al-dhanab). Nu știm dacă acest termen se referă la genele unei persoane. Dar, spiritul îl va folosi pentru a menține relația cu trupul și va folosi și ca bază pentru a ne re-crea Dumnezeu în Ziua Judecății de Apoi. Dumnezeu va face elementele acestei baze conducătoare spre viața eternă distrugând și re-însuflețind lumea, reînviindu-ne în Ziua Învierii.
Ce face sufletul în viața de mijloc? Această viață de mijloc este locul în care spiritul simte fericirea paradisiacă sau pedeapsa Iadului. Pentru cei credincioși vor fi deschise ferestre prin care vor putea vedea tărâmuri cerești și, precum se spune într-un hadis, mormântul va fi precum o grădină a Paradisului. Oricum, chiar dacă acești oameni vor suferi pedepse pentru păcatele ce l-au comis, aceste pedepse îi vor purifica de orice păcat și îi vor face demni de a intra în Paradis după Reînviere.

Necredincioșii vor fi întâmpinați de faptele lor rele care vor lua forma scorpionilor și a șerpilor. Li se vor arăta scene de Iad, iar mormântul li se va transforma într-o groapă a Iadului.

Rămân în viață unele celule ale corpului după moarte? Atâta timp cât trăim în această lume, cel care suferă și se bucură este spiritul nostru. Spiritul suferă prin intermediul sistemului nervos, pe care îl folosește pentru a comunica cu celelalte părți ale corpului. Modul în care o face rămâne un mister pentru noi, la fel și tipul interacțiunii dintre spirit și corp, și mai ales dintre spirit și creier. Moartea face ca sistemul nervos să cedeze. Oamenii de știință au stabilit că anumite celule ale creierului trăiesc pentru un timp după moarte. Aceștia au studiat semnalele post mortem primite de la creier. Dacă ei por descifra aceste semnale, domenii precum criminologia vor beneficia foarte mult, putând astfel rezolva cazuri de crime.

Următorul verset, care arată cum a reînviat Dumnezeu o persoană decedată, sugerează următorul lucru:

Moise îi spuse poporului său: Dumnezeu vă poruncește să jertfiți o vacă. Ei i-au spus: Îți bați joc de noi?

Dacă ați omorât pe cineva și vă învinuiți unii pe alții, Dumneze va scoate la iveală ceea ce ați făptuit. Noi am spus: Loviți-l cu o bucată din ea! Astfel Dumnezeu învie morții și vă arată semnele Sale.

Chinuri din mormânt și Iad. Fiind dat faptul că spiritul va rămâne în contact cu particulele esențiale ale corpului când încă se află în lumea de mijloc, este absurd să discutăm dacă spiritul, corpul sau amândouă vor suferi în mormânt. Dar, după cum se subliniază mai sus, Dumnezeu va re-crea oamenii în Ziua Reînvierii din acele particule trupești esențiale și vor fi înviate în "dimineața" vieții eterne.

Deoarece spiritul trăiește viața lumească cu trupul, cu care împarte bucurii și tristețe, Dumnezeu îi va reînvia pe amândoi atât trupesc cât și spiritual. The Ahl al-Sunna wa al-Jama'a (majoritatea musulmanilot) sunt de acord că spiritul și corpul vor merge împreună în Paradis sau Iad. Dumnezeu va construi corpuri în forme adecvate Vieții de Apoi, unde totul va trăi: Viața de acum nu este decât o desfătare și un joc, insă Lăcașul de Apoi este cu adevărat Viața. O, dacă ei ar ști! (29:64)

Ce putem dărui spiritului după moarte? Spiritele vor putea să de audă și să ne vadă, doar dacă Dumnezeu permite acest lucru. El ar putea chiar permite unor sfinți să le vadă, să comunice cu ei.

După moarte, cazierul nostru de fapte nu se închide. Dacă lăsăm în urmă fapte bune, copii virtuoși, cărți sau instituții de pe urma cărora oamenii ar putea beneficia, sau dacă am făcut un bine umanității și am ajutat la dezvoltarea acesteia, recompensa noastră va continua să crească. Dacă lăsăm în urmă fapte rele, păcate noastre cresc.

Deci, dacă vrem ca cei dragi nouă care au murit să beneficieze de aceste fapte bune, trebuie să fim niște moștenitori demni de aceasta. Ar trebui să ajutăm săracii, să luăm parte la slujbele islamice, să ducem o viață virtuoasă și să folosim ceea ce ei au lăsat în urmă pentru a promova Islamul și a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor, musulmani sau non- musulmani.


Scris de Fethullah Gülen
Back to top Go down
http://noulmusulman.blogspot.com/
 
Ce se întâmplă cu spiritul?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Viata de Dincolo / Hereafter :: Calatoria inevitabila-
Jump to: