Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Modelul femeii musulmane

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Modelul femeii musulmane   Sun Jun 14, 2009 5:17 am

Salam alaykum,

Multe persoane needucate vin cu argumente de genul: "In Islam femeia este considerata inferioara sotului ei". Asta este doar unul din multele exemple pe care le pot da. Daca nu stii si nu ai studiat problema respectiva, cel mai bine este sa nu - ti expui parerile empirice ca nimei nu are nevoie de ele.
In Islam femeia este considerata cea mai pretioasa comoara a familiei, de aceea barbatul face tot ce ii sta in putinta spre a o proteja. Barbatul nu este egal cu femeia, asta este valabil de la creatie deoarece ei au nevoi si conformatii diferite.
Ma opresc aici , este doar introducerea in subiect si astept noi interventii, insh'allah. flower
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Modelul femeii musulmane   Tue Sep 08, 2009 11:27 am

Locul femeii in Islam


Allah a trimis pe Profetul Mohammed ( pacea fie asupra sa ) sa aduca mesajul Islamului. Profetul a proclamat ca femeia este egala cu barbatul:
" O, oameni! Temeti-va de Stapanul vostru care v-a creat dintr-un singur individ, si din el sotia sa, si care din doi a facut sa se inmulteasca din belsug atat barbati cat si femei." ( Qur'aan 4, 1 ).
In ziua Invierii vor fi chemati cei drepti: barbatii si sotiile lor:
"Intrati in Paradis, voi si sotiile voastre veti fi tratati in mod luxos" ( Qur'aan, XLIII)
De asemenea, Allah a spus:" Ele au tot atatea drepturi precum si indatoriri, urmand bunul exemplu. Si barbatii le sunt superiori cu o treapta." ( Qur'aan, 2,228)
Aceasta treapta e cea a responsabilitatii ce ii revine barbatului ca sef de familie, pentru a o intretine si a o proteja.
Este un hadith impresionant relatat de Muslim pe aceasta tema.
Intr-o zi, Ama fiica lui Yazid i s-a adresat Profetului ( pacea fie asupra sa ) in timp ce acesta era impreuna cu companionii sai. Ea i-a spus: " O, Mesager al Domnului pentru care as sacrifica pe tatal meu la fel ca si pe mama mea! Eu sunt emisarul femeilor pe langa tine. Allah Cel Mare si Puternic te-a trimis la barbati si la femei deopotriva. Noi femeile suntem in casa tot timpul si credincioase sotilor, suporturile casei voastre, copiilor vostri. Iar voi, barbatii sunteti avantajati, in raport cu noi, sa celebrati in comun rugaciunea de Vineri precum si rugaciunile zilnice, sa faceti de mai multe ori pelerinaj la Mecca, sa vizitati bolnavii si sa asistati la funeralii si ceea ce este lucrul cel mai bun de a combate pe calea lui Allah. Daca unul dintre voi iese in pelerinaj, la umra ( vizita la locurile sfinte ) sau in razboi, ni va ocrotim bunurile, va tesem hainele, va crestem copiii. Vom fi noi recompensate pentru acestea la fel ca voi?
Atunci Profetul (Allah sa-l binecuvinteze ) s-a intors spre companionii sai si le-a spus:" Ati auzit o femeie sa puna o intrebare mai minunata ca aceasta?"
" O, Mesager al lui Allah, au raspuns acestia, noi nu am crezut niciodata ca o femeie poate pune o astfel de intrebare."
Profetul (binecuvantarea fie asupra sa ) s-a intors spre ea si i-a zis: "O. femeie, intelege si transmite semenelor tale ca a fi credincioasa sotului lor, a cauta multumirea lui si a se stradui sa i se adapteze lui sunt rasplatite la fel ca si la barbat."
Femeia a plecat bucuroasa repetand mereu:" Nu exista alta divinitate decat Allah!" Sosita acolo unde se gaseau femeile arabe din tribul sau le-a repetat acestora cuvintele profetului. Toate femeile se bucurara si toate crezura in el."
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: Re: Modelul femeii musulmane   Tue Sep 29, 2009 6:58 am

Islamul acorda libertate femeilor in doua domenii, cele mai importante pentru ele:casatoria si chestiunea financiara. Nimeni nu are voie sa le marite fara consimtamantul lor. Aceasta este semnalata de Profet ( cu el fie pacea si mantuirea ), care se exprima minunat in hadith-ul urmator:

"Nu se casatoreste niciodata o femie sau fecioara fara a obtine acordul ei."

Profetul (SWS ) a anulat o casatorie a unei fecioare pe care tatal ei a vrut sa o contracteze in propriul interes.

Sotia Profetului, Aisha a spus : " O tanara fata a venit si mi-a zis: tatal meu ma obliga sa ma casatoresc cu nepotul sau, in scopul de a-si ridica rangul social. Eu am invitat-o sa se aseze si sa-l astepte pe Profet. Cand Profetul veni, ea ii povesti istoria. El trimise pe unul pentru a-l convoca pe tatal ei, pentru a-i reprosa fapta sa. Apoi ii dadu fiicei libertatea de a accepta sau refuza. Atunci tanara fata se adresa Profetului, exprimandu-se astfel: aprob propunerea tatalui meu, deoarece intentia mea a fost sa dovedesc femeilor ca tatii n-au dreptul sa decida casatoria fiicelor lor."
Femeia se bucura de libertate totala in administrarea bunurilor sale. In epoca preislamica era obiceiul ca la decesul unui arab, cea mai apropiata ruda mostenitoare venea sa-si puna haina pe vaduva si zicea:" Eu am cele mai multe drepturi asupra ei," ceea ce insemna ca el ii devenise stapanul. Deci, el avea de ales in continuare intre: a se casatori cu ea, a o marita cu o a terta persoana pentru a pune stapanire pe dota sa, sau sa exercite asupra ei constrangeri pentru a o deposeda de tot ce a mostenit de la barbatul decedat. Islamul a suprimat toate aceste nedreptati, pentru a restabili libertatea umana a femeii:

"... nu va este permis de a va face mostenitorii femeilor impotriva dorintelor lor. Nu le dati nicio constrangere pentru a le rapi o parte din ceea ce le-ati dat, cel putin cat n-au comis nicio marsavie." ( IV, 9 )
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Modelul femeii musulmane   

Back to top Go down
 
Modelul femeii musulmane
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Femeia musulmana si rolul ei in familie / Muslim woman and her family-
Jump to: