Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 Existenta lui Allah

Go down 
AuthorMessage
karima

avatar

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 2009-08-28
Varsta : 30
Localizare : Bistrita->Cairo

PostSubject: Existenta lui Allah   Mon Sep 07, 2009 12:53 am

Este povestea unui om care a studiat in strainatate timp de cativa ani. Intorcandu-se acasa, cere parintilor sa-i gaseasca un savant religios sau oricare expert capabil sa-i raspunda la 3 intrebari. In cele din urma parintii au putut sa-i gaseasca un savant musulman.

Tanarul: cine esti tu? o sa fii tu capabil sa-mi raspunzi la intrebari?
Savantul: eu sunt un servitor de-al lui Allah si inshaAllah o sa fiu capabil de a raspunde la intrebarile tale ...
T. : tu esti sigur? multi profesori si experti nu au putut raspunde convenabil
S. : o sa fac tot posibilul cu ajutorul lui Allah
T. : am trei intrebari :

1). exista Dumnezeu? daca da, arata-mi mie forma Lui
2). ce este destinul?
3). daca seitan este creat din foc, de ce in ziua judecatii el o sa fie aruncat in iad care de asemenea este creat din foc? sigur nu o sa-i fie deloc greu fiind amandoi creati din aceeasi materie .

Cu o rapiditate extraordinara, savantul ii da o palma zdravana peste obrazul drept al tanarului .
T.: de ce te-ai suparat?
S.: nu sunt suparat; aceasta palma este raspunsul la cele trei intrebari.
T.: nu inteleg ce vrei sa spui
S.: cum te-ai simtit dupa ce te-am lovit?
T.: am simtit bineinteles o durere
S.: crezi tu ca aceasta durere exista?
T.: da
S.: arata-mi forma durerii
T.: nu pot
S.: ca raspuns la prima ta intrebare : Noi simtim intotdeauna existenta lui Allah dar nu intotdeauna fiind capabili sa-i vedem forma
S.: noaptea trecuta ai visat tu ca eu o sa-ti dau o palma ?
T.: nu
S.: acesta este destinul
S.: mana care am utilizat-o pentru a te lovi, din ce materie este creata?
T.: este creata din piele
S. : si fata ta din ce materie este creata?
T.: din piele
S.: si ce ai simtit tu dupa ce te-am lovit?
T.: durere
S. : si chiar daca seitan este creat din foc ca si infernul, daca Allah vrea, infernul devine un loc foarte dureros pentru seitan.
Back to top Go down
http://crismonth.hi5.com
karima

avatar

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 2009-08-28
Varsta : 30
Localizare : Bistrita->Cairo

PostSubject: Re: Existenta lui Allah   Mon Sep 07, 2009 2:07 am

Dialogul dintre Abu Hanife si un grup de atei

Abu Hanife a fost chemat sa participe la o controversa in fata multimii de atei care sustineau inexistenta Allah swt . Cand a venit ziua intalnirii s-a adunat lumea impreuna cu ateii, insa Abu Hanife nu aparea. Ateii se plictisisera de atata asteptat si crezand ca Abu Hanife nu mai vine, incepura sa se faleasca , spunand ca absenta Imam-ului este o dovada de slabiciune si lasitate . Pe cand credeau ca sunt invingatorii , aparu Abu Hanife care se scuza spunand :
- A trebuit sa trec un rau , insa nu am gasit pe nimeni care sa ma ajute si astfel am asteptat si ma rugam lui Allah swt . Dezamagit de aparitia vreunui mijloc de transport , m-am hotarat sa ma intorc acasa. Insa am vazut ca niste scandurii din indepartare veneau singure spre mine . Cand au ajuns aproape de mine au inceput aceste scandurii sa se uneasca intre ele pana ce s-a format o barca.
Auzind spusele lui Abu Hanife, ateii au spus:
- Abu Hanife, tu razi de noi Este posibil ca niste placi de lemna sa formeze singure o barca
Abu Hanife le-a zis:
- Din aceasta cauza v-ati adunat voi aici sa ma confruntati . Daca voi nu acceptati ca o barca se poate forma de una singura, cum sustineti faptul ca acest Univers perfect si miraculos cu tot ceea ce cuprinde [ cer, pamant , oameni , animale ] s-a format de unul singur .
Uimiti de spusele lui Abu Hanife, ateii au ramas blocati fara sa poata da nici un raspuns , si astfel s-au decis sa devina credinciosi.
Back to top Go down
http://crismonth.hi5.com
karima

avatar

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 2009-08-28
Varsta : 30
Localizare : Bistrita->Cairo

PostSubject: Re: Existenta lui Allah   Mon Sep 07, 2009 2:09 am

Cea mai extraordinara intamplare!...


Ma aflam in sufragerie, citind o carte, cand imprimanta a inceput sa imprime...Ciudat, computerul meu se afla in cealalta camera si singura persoana in casa eram eu. Am ridicat mesajul si l-am citit:

"Oceanele, insectele, planetele si orbitele lor, lumina si intunericul, aerul si apa, mersul perfect al universului, viata, cum au luat acestea nastere?... Intimplator ?.."

M-am dus in graba sa vad cine se folosea de computerul meu.aSpre marea mea surpriza, pisica mea, jucandu-se pe keyboard, prin lovirea tastelor cu labutele, produsese acest mesaj!...De necrezut!..m-am intors sa citesc mesajul din nou...Era fara indoiala , in limba noastra , deci nici o indoiala ca pisica nu-l putuse scrie!...Am incercat sa-mi explic acest mister, fara succes, cand imi adusei aminte ca, la scoala, invatasem ca acest intreg Univers, el insusi, este rezultatul unei pure intimplari! Big Bang!...Aceasta explozie a dat nastere la planeta Pamant , la Soare si la celelalte planete, si in consecinta, si apei, aerului si vietii...Da, a fost o intamplare, asa cum spun oamenii de stiinta...Oamenii de stiinta, insa sunt de comun acord ca fiecare element are un scop si un rol esential in mersul fara gres al universului...De exemplu, daca o singura stea si-ar parasi orbita sau daca compozitia atmosferei s-ar schimba cat de putin, nu ar mai putea mentine viata, cunoscuta noua.

Deci, daca o intamplare poate produce acest Univers perfect, de ce sa nu pot eu sa-mi rasplatesc pisica pentru a fi devenit u n i c a pisica in stare sa scrie ( fie si intamplator?)...Daca pisica mea nu poate scrie un paragraf din intimplare, atunci cum a putut lua nastere acest Univers fara gres atunci cand nici macar nu era o pisica pe keyboard?...Cum sa pot sa-i cred pe oamenii de stiinta cand nu pot sa-mi cred nici macar ochilor ?...

( dupa Abdulqadir Diriye )
Back to top Go down
http://crismonth.hi5.com
karima

avatar

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 2009-08-28
Varsta : 30
Localizare : Bistrita->Cairo

PostSubject: Re: Existenta lui Allah   Mon Sep 07, 2009 2:26 am

Cele 3 intrebari

Traia demult un om ce ura Islamul. Acesta avea 3 intrebari faimoase la care nimeni nu.i putea raspunde . Nici un musulman din Baghdad nu-i putea raspunde, astfel ura si mandria ce-l faceau sa creada ca Islamul este doar o fatarnicie cresteau in inima sa. Pasiunea lui era de a ridiculiza musulmanii si tot ceea ce tinea de Islam. Intr-o zi , un baietel de numai 10 ani, venind in drum spre casa impreuna cu parintii lui , auzi tipetele si cuvintele urate acelui om inversunat impotriva Islamului. Acesta provoca oamenii din nou sa-i raspunda la cele 3 intrebari .

Cu voia parintilor, baiatul spuse ca vrea sa raspunda la provocare. Baiatul urca mai multe trepte si ajuns langa acel om , ii spuse ca este pregatit sa-i raspunda la ce intrebari doreste. Barbatul incepuse a rade cu pofta auzind baiatul si spuse : ”Atat puteti oferi? Un baiat de numai 10 ani sa raspunda pentru voi toti ? ” . La insistentele multimii, in cele din urma barbatul accepta provocarea . Intregul orasel se adunase pe un deal micut, unde se faceau adunarile in acele vremuri, sa vada cine are curajul de a raspunde provocarii de a raspunde la cele 3 intrebari.

Barbatul se sui in graba pe deal sa puna prima intrebare : "Ce face Dumnezeul vostru acum ???"
Micutul se gandi putin , apoi il ruga pe barbat sa se dea jos de pe deal , sa faca schimb de locuri , ca sa-i poata raspunde la intrebare si sa-l auda toata multimea. „Ce ? vrei sa cobor?”. "Doar putin , cat sa raspund la intrebare , trebuie sa raspund daca m-ati intrebat, nu ?„ zise cu rabdare baiatul. Barbatul se cobori si lasa loc baiatului sa raspunda la intrebare. Baiatul raspunse : "Oh, Allah Atotputernicule! Martori am pe toti locuitorii acestui oras ca din vointa Ta , un kafir a coborat la un nivel mai jos , iar in varf ai asezat nu altul decat un musulman .”
Multimea de oameni aclamau : "Allah-hu-akbar!!!".

Barbatul fu surprins si umilit de raspuns si adresa in graba a doua intrebare. "Ce a existat inaintea Dumnezeului tau? ” . Micutul se gandi indelung, apoi raspunse : „Numara de la 10 inapoi ! ”.Barbatul incepu a numara : „10, 9 , 8 ,....pana la 0” . Copilul intreba : „Ce e inaintea lui 0?”. Barbatul spuse :” NU STIU, NIMIC NU ESTE ! ”
Baiatul : "Exact ! Nimic nu a fost inaintea lui ALLAH , El este ETERN SI ABSOLUT!!!” . Multimea aclama din nou : "Allah-hu-akbar!!!!"

Frustrat, barbatul puse ultima intrebare. "In ce directie Allah al tau se uita acum ?"
Baiatul ceru sa i se aduca o lumanare si il ruga mai apoi pe barbat sa o aprinda. Copilul binecuvantat il intreba pe necredincios : „Acum in ce directie lumineaza? Poti sa-mi spui ?”. "Lumina se imprastie in toate directiile!...", raspunse nedumerit barbatul.
„Ti-ai raspuns la intrebare singur, lumina lui Allah SUBHANA WA TAALA se imprastie in toate directiile. El este pretutindeni. Multimea aclama din nou : „Allah-hu-akbar!!!"

Barbatul cazu in genunchi , profund impresionat de puterea stiintei baiatului si de spiritualitatea acestuia si imbratisa Islamul , devenind peste ani unul din elevii baiatului. Micutul baiat nu era altcineva decat marele invatat , Imam Abu Hanifa (Binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) .
Back to top Go down
http://crismonth.hi5.com
karima

avatar

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 2009-08-28
Varsta : 30
Localizare : Bistrita->Cairo

PostSubject: Re: Existenta lui Allah   Mon Sep 07, 2009 2:34 am

O mica povestioara:

Un profesor a intrebat la o lectie : voi credeti ca Allah exista?
cineva a zis : da, desigur...

dupa care el a spus: daca voi credeti in Allah inseamna ca voi credeti ca El a creat tot ce este pe pamant.
de aici putem spune ca raul a fost creat tot de Allah si inseamna ca noi cei de pe pamant avem tentatia de a fi rai si de aici rezulta ca si Allah e raul.
el fericit ca toti studentii tac, zambeste triumfator.

un alt student ridica mana si spune : dl. Profesor, frigul exista?
-da, desigur
-nu, domnule profesor, frigul nu exista, dupa legile fizicii frigul este insuficienta caldurii ; deci noi l-am inventat pentru a ne exprima insuficienta caldurii.
-domnule profesor, dar intunericul exista ?
-da, desigur
-nu, domnule profesor, intunericul este absenta luminii, caci lumina noi o putem determina, insa intunericul nu.
-si inca o intrebare : exista raul?
-da, desigur, dupa cum am spus eu mai inainte
-iar nu-i corect, domnule, raul nu exista, el este doar desfraul lumii si neascultarea celor spuse de Allah, asta asa cum ar fi intunericul si lumina, si frigul si caldura ; de aici rezulta ca nu este Dumnezeu raul, ci cei nesupusi.
profesorul s-a asezat ingandurat...
Back to top Go down
http://crismonth.hi5.com
Sponsored content
PostSubject: Re: Existenta lui Allah   

Back to top Go down
 
Existenta lui Allah
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Quraish's Representative Negotiates With The Messenger Of Allah
» The Question for Hizb 8: Allah will not leave the believers in the state in which you are now, until He ________ the wicked from the good.
» Oh Allah!
» Words dearer to Allah
» *May Allah guide my...*

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: Subiecte islamice. \ Islamic topics. :: Moral short stories-
Jump to: