Islam, My Love!


 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Islamic Dictionary
Sat Jul 11, 2015 3:43 am by Admin

» Hadith - Ramadaan
Sun Jun 14, 2015 5:21 am by Admin

» HEALTHY RAMADAN - NHS CHOICES UK
Sat Jun 21, 2014 6:41 am by Admin

» Don't Be Sad!
Fri May 30, 2014 2:24 am by Admin

» Sa ne cunoastem! Introduce yourself!
Tue Jul 31, 2012 4:02 pm by Admin

» Working and Ramadan
Fri Jul 20, 2012 6:08 pm by Admin

» Preparing for an Amazing Ramadaan!
Fri Jul 20, 2012 9:01 am by Admin

»  The Benefits of Dates
Fri Jul 20, 2012 8:50 am by Admin

» The Rulings Concerning Fasting
Fri Jul 20, 2012 8:39 am by Admin

Forum
Parteneri
forum gratuit

Prayer Time - Cairo, Egypt
Top posters
Admin
 
salim
 
obaidat-allah
 
Aleyna
 
yusuf
 
khadijah
 
Shayistha
 
mariamtj
 
Amina
 
Mohajera ela Allah
 
Islamromania
Click to join islamromania

Click to join islamromania

Hijri Calendar
The right way to pray
Articles
Islam Romania
Romanian Gate to Egypt
Are we prepared?
Are we prepared?
geo counter

Share | 
 

 In acest Ramadan NU va intrerupeti postul consumand curmale israeliene !

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Numarul mesajelor : 667
Data de inscriere : 2009-06-13
Varsta : 44
Localizare : Cairo, Egypt

PostSubject: In acest Ramadan NU va intrerupeti postul consumand curmale israeliene !   Sun Aug 23, 2009 8:05 pm

Ramadanul este o perioada a anului cand ne aducem aminte de aceia care sunt mai putin norocosi decat noi. De aceea, cand ne intrerupem postul consumand curmale, acest gest ar putea sa contravina spiritului lunii in care ne aflam daca aceste curmale sunt produsul asezarilor ilegale israeliene, construite pe pamanturile insusite de la palestinieni.
Israelul produce curmale Medjoul , crescute in valea Iordanului, in interiorul asezarilor israeliene. Ele constituie baza agriculturii din aceasta zona, fiind exportate in intreaga lume. Cumpararea lor reprezinta un ajutor acordat asezarilor evreiesti sa-si continue extinderea.
Israelienii vor sustine ca palestinienii au dreptul sa munceasca in aceasta zona si ca boicotul le va produce in primul rand lor neplaceri. Adevarul este ca acesti palestinieni lucreaza pentru salarii de nimic, fiind obligati sa desfasoare cele mai solicitante munci, pe care locuitorii israelieni nu le fac pentru ei insisi. Aceasta inseamna ca ii lipsesc pe palestinieni de rasplata celor mai grele activitati, in vreme ce ei se implica foarte putin in acest gen de activitati.
Copiii palestinienilor sunt angajati de catre acesti locuitori si obligati sa lucreze cat este ziua de lunga, sub un Soare incins pentru o suma infima. Astfel, asistam la o forma de exploatare care ii priveaza pe copii de educatie.
Multe dintre aceste curmale sunt exportate in Europa, fiind etichetate la producator cu ISRAEL sau WESTBANK sau JORDAN VALLEY. Nu le cumparati !
In acest Ramadan organizatia "Friends of Al-Aqsa" ("Prietenii Al-Aqsa") a lansat campania "Boycott Israeli Dates" ("Boicotarea curmalelor israeliene") . In vreme ce musulmanii din Europa se pregatesc pentru Ramadan, Israelul se pregateste sa invadeze pietele europene cu, curmale din aceasta tara, ceea ce ii va spori bugetul cu milioane de euro in fiecare an. Multi musulmani nu acorda o atentie prea mare acestor curmale, in mare parte din nestiinta, prin gestul lor punand umarul la sustinerea economiei israeliene si a ocupatiei asupra cetatenilor palestinieni.

De ce ar trebui ca si tu sa boicotezi curmalele israeliene.


Exista mai multe motive pentru care Israelul si producele sale sa fie boicotate. Din punct de vedere financiar, sustinerea statului israelian echivaleaza cu suportul fata de opresiunea si ocupatia asupra palestinienilor. Palestinienii sunt predispusi violentei si umilirii zi de zi, vietile lor devenind insuportabile din cauza politicii de ocupatie israeliene.
De curand in Gaza, Israelul a adus populatia de 1,5 milioane de locuitori intrun stadiu al disperarii, dupa impunerea unui embargou de durata si 3 saptamani de bombardament care a produs moartea a 1.400 de palestinieni. In timp ce Israelul se bucura de standarde ridicate de trai, asemanatoare cu cele din Europa, palestinienii din Gaza isi duc viata fara a dispune de resursele de baza : combustibil, electricitate, retea medicala, hrana si chiar lapte praf pentru nou-nascuti.
In ciuda dezastrelor umanitare care se dezvolta in Gaza (raspandirea bolilor, subnutritie, bolnavi care mor din cauza bolilor), Israelul continua sa ignore semnalele internationale si condamnarile, catalogandu- i pe palestinieni drept teroristi.
In West Bank politicile opresive de ocupatie continua sa constituie regula, protestelor pasnice opunandu-le forta disproportionata, avand ca rezultat moartea sau ranirea protestatarilor neinarmati. Voluntatii apartinand diverselor asociatii internationale sunt, de asemenea, hartuiti si atacati, iar colonistiii extremisti, precum cei din Hebron, continua sa faca din vietile localnicilor un infern. Copiii aflati pe drumul spre scoala sunt pusi sa infrunte teroarea atacurilor colonistilor manifestate prin abuzuri si chiar rachete lansate impotriva lor. Aceste incidente nu sunt deloc izolate, ci constituie realitatea zilnica pentru o parte a palestinienilor.
Interventia politica a esuat in incercarea de a pune capat ocupatiei de peste 40 de ani. Este timpul ca oamenii simpli sa ia atitudine si sa boicoteze producele israeliene, alternativa simpla si viabila.
Renuntand la cumpararea produselor israeliene â le comunici ca doresti ca ocupatia sa ia sfarsit; transmiti un semnal guvernelor lumii ca trebuie sa ia pozitie si, cel mai important, le spui palestinienilor ca nu i-ai uitat.
Fa ceva astazi â boicoteaza curmalele israeliene.


Informatii despre fermele de curmale israeliene


Stradania copiilor

Fermele de curmale israeliene din coloniile West Bank angajeaza forta de munca juvenila. Familiile palestiniene care traiesc in zonele cu refugiati sunt puse sa infrunte o saracie acuta, bazandu-se aproape in mod exclusiv pe ajutorul exterior pentru a-si duce ziua la bun sfarsit. Aceasta saracie lucie este rezultatul direct al politicilor de ocupatie israeliana.
Profitand de situatia de fapt, colonistii evrei ofera locuri de munca acestor palestinieni, inclusiv copiilor lor, platindu-i cu salarii de nimic si obligandu-i sa desfasoare cele mai solicitante munci, pe care colonistii nu sunt dispusi sa le desfasoare.
Din aceasta cauza, acesti copii sunt lipsiti de accesul la diversele forme de educatie.
Adesea israelienii clameaza ca, refuzand sa le achizitionam produsele, cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt tot palestinienii. Adevarul este ca numai palestinienii lucreaza in aceste ferme pentru ca disperarea le bate la usa. Inainte ca ocupatia sa inceapa aceste ferme apartineau palestinienilor, cei care reusisera sa faca ca viata in ele sa fie dusa atat intrun mod profitabil, cat si in demnitate. Astazi s-a ajuns in situatia cand singurii care obtin profit sunt colonistii ilegali israelieni, in vreme ce palestinienii fac toate felurile de munca grea.
Daca ocupatia ar lua sfarsit, palestinienii ar putea ca odata sa munceasca din nou pe propriile lor ferme si sa exporte propriile lor produse, produse care in prezent sunt gestionate prin politicile israeliene astfel incat sa imbogateasca acest stat tot mai mult si sa-l saraceasca pe cel palestinian, pe ai carui cetateni ii exploateaza.
"International Labour Movement" a raportat in 2008 ca riscurile muncii desfasurate in coloniile si in zonele industriale evreiesti sunt ridicate, muncitorilor palestinieni oferindu-li- se prea putina protectie in fata lor. De asemenea, aceasta organizatie a intrat in posesia unor rapoarte din care reiese ca atat in colonii, cat si pe plantatiile de curmale, copiii sunt folositi in activitati cu un grad sporit de pericol. Aceste date reflecta pozitia israeliana cu privire la palestinieni si copiii lor, pe care ii exploateaza ca forta de munca ieftina.


Terenurile rapite

In primul rand, aceste curmale nu sunt in intregime produse ale Israelului. Pamanturile pe care astazi se cultiva curmale si care sunt clamate ca apartinand acestui stat, in fond sunt ocupate ilegal, pozitie conforma legislatiei internationale. Plantatiile functioneaza pe terenuri confiscate de la palestinieni, in cea mai mare parte a cazurilor fara nicio compensatie. De asemenea, apa folosita la irigare provine tot din pamanturile smulse palestinienilor, ea fiind redirectionata.
Etichetandu- le, asadar, contrar realitatii istorice si de fapt, ca fiind produse in Israel, fermierii colonisti se bucura de reduceri speciale ale taxelor atunci cand le exporta in Marea Britanie, de exemplu.
Multi dintre cultivatori traiesc in kibutzuri si in diverse organizatii cooperatiste, 92% dintre plantatiile israeliene de curmali fiind cultivate de aceste cooperative. O plantatie obisnuita situata in aceste colonii are intre 20 si 30 de hectare. 14% din aceste plantatii sunt mai mari, intinzandu-se pe o suprafata care variaza intre 30 si 50 de hectare.
Un hectar are 10.000 de metri patrati.


Hadiklaim - Cooperativa crescatorilor de curmale din IsraelHadiklaim reprezinta principala cooperativa a crescatorilor de curmale din Israel si din coloniile sale aflate in pamanturile ocupate, in special a celor din Valea Iordanului.
Hadiklaim a fost infiintata cu scopul de a scoate pe piata productia fermelor de curmale din Tzemah, Beit Shean si zonei din sudul Aravei. Ea comercializeaza curmale reunite sub denumirile de brand Jordan River, Jordan River Bio-Top si King Solomon,dar si sub alte denumiri particulare, specifice lanturilor de magazine tip supermarket. Distribuitorul produselor Hadiklaim este Almog Tradex.


Consumul de apaIn total Israelul consuma anual 1,8 bilioane metri cubi de apa, in vreme ce palestinienilor din West Bank li se aloca doar 120 de milioane metri cubi anual, ceea ce inseamna ca fiecare israelian consuma de patru ori mai multa apa decat un palestinian.
Palestinienii consuma numai 17% din rezervele de apa existente in West Bank, in vreme ce Israelul face uz de 63% in folosul coloniilor sale ilegale si a fermelor pe care le gestioneaza.
Palestinienii au restrictii la consumul individual anual de apa, stabilit la 83 de metri cubi, in vreme ce fiecare israelian se bucura, in emdie, de 333 de metri cubi de apa.
Obtinerea de bani din ocupatie

in anul 2005 curmalele au constituit fructele cele mai exportate din Israel;
curmalele constituie aproximativ 15% din exportul Israelului catre UE;
conform estimarilor, Israelul produce peste 10.000 de tone de curmale in fiecare an;pretul aproximativ pentru un kilogram de curmale este de 8 lire sterline (40 lei);venitul anual total al Israelului care provine din vanzarea curmalelor este de aproximativ 80 de milioane lire sterline.


Sursa - Islamromania Yahoo Group
Back to top Go down
http://submissiontoallaah.forumotion.net
 
In acest Ramadan NU va intrerupeti postul consumand curmale israeliene !
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Islam, My Love! :: ARHIVA :: Subiect arhivat-
Jump to: